handbaldalfsen te sterk voor angola

Deze week is er de nationale team van Angola in Nederland voor de laatste stage voor het pre-olympisch toernooi in Luanda. De nationale ploeg speelt hier drie wedstrijden om zich voor te bereiden voor het toernooi. Vandaag was er de wedstrijd tegen Sercodak Dalfsen. Deze wedstrijd werd in een vol Sporthal Tijenraan gespeeld in Raalte.

Angola leek goed te beginnen in en opende de score. Dit was voor hele korte duur, want Dalfsen nam eigenlijk meteen een voorsprong in het begin van de wedstrijd. De ploeg van Peter Portengen was zeer gevaarlijk vanuit de omschakeling en scoorde vaak vanuit de break-out. De Dalfsenaren gaven de voorsprong in de eerste helft niet meer weg. Angola wist zich hier geen raad mee, en liep al snel achter de feiten aan. Met rust had Dalfsen al een riante voorsprong . Ruststand 18-12.

In de tweede helft was het beeld niet anders. Dalfsen speelde goed en wisten de kansen die ze kregen goed te benutten. Het was toen al wel duidelijk dat het geen wedstrijd meer ging worden. Na ongeveer een kwartier spelen stond Angola met 30-18 achter. De elfvoudig kampioen van Afrika kon het goede spel van Dalfsen niet stoppen. In het vervolg van de wedstrijd ging de score gelijk op. Dalfsen ging iets minder spelen en daardoor kwam Angola iets beter in haar spel. Het publiek werd vanavond getrakteerd op veel doelpunten, want na 60 minuten was de stand 36-26 voor Dalfsen.

Angola wat de hele week nog in Dalfsen bivakkeert heeft morgen en overmorgen nog de komende speelt morgen een wedstrijd in Dalfsen. In sporthal De Trefkoele neemt Angola het op tegen de Juniors van Nederland

verdere programma

Dinsdag 10 maart 2015, 18.30 uur in De Trefkoele, Dalfsen: Nederland Juniors-Angola.

Woensdag 11 maart 2015, 18.30 uur in Sporthalle BBS Wechloy, Oldenburg: VfL Oldenburg-Angola.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.