Home / archiefcentraal / handbal nieuw heeten verliest van de tukkers

handbal nieuw heeten verliest van de tukkers

“Na de nette overwinning op V&S een week geleden stond zaterdagavond de wedstrijd tegen de Tukkers op de agenda. In de thuiswedstrijd werd er nipt verloren van deze nieuwkomer in de tweede divisie. Nieuw Heeten had zich tegen deze ploeg kansen toegedicht. Hiervoor moest er wel dezelfde strijdlust op de vloer gelegd worden als tegen de ploeg uit Groningen. ” (Geschreven door Egon Floors)

“Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel en kon er dus vrijuit gehandbald worden, dat deden beide ploegen dan ook. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar niets toe. Om en om volgende de scores zich op waarbij de ene keer de thuisploeg aan de goede kant van de score stond terwijl een minuut later weer de ploeg uit Nieuw Heeten een voorsprong had genomen. Wanneer de ploeg uit Albergen in de 22e minuut een versnelling plaatst en een 8-9 achterstand weet om te buigen in 12-9 voorsprong is er voor het eerst een gaatje van 3 doelpunten. Nieuw Heeten weet deze achterstand echter ook weer in een mum van tijd weg te werken en komt in de 27e minuut weer op gelijke hoogte. Gesteund door deze inhaalrace gaan de dames veel te geforceerd op zoek naar een grotere voorsprong. Hierbij krijgt de ploeg de deksel flink op de neus, want de thuisploeg counterd in 2 minuten de ruststand naar 16-12. “

“In de tweede helft heeft Nieuw Heeten wel het eerste doelpunt, maar moet dan al snel lijdzaam toezien dat de Tukkers de wedstrijd snel willen beslissen, mede ook door tijdstraffen aan de kant van Nieuw Heeten krijgen ze hiervoor ook de kansen. Daar waar de thuisploeg de kansen omzet in doelpunten, vergeten de Sallandse dames hun kansen te verzilveren en in de 40e minuut tekent de thuisploeg 21-14 aan en lijkt de wedstrijd vroegtijdig beslist. Nieuw Heeten schakelt echter over op een offensieve dekking en krijgt daarmee weer controle over de wedstrijd. In deze fase is de ploeg uit Salland ook de betere ploeg en geeft nog maar weinig weg. Helaas blijft het missen van kansen als een molensteen om de nek van Nieuw Heeten hangen en komen de spaarzame doelpunten van de Tukkers extra hard aan. Tot aan de laatste minuten is de wedstrijd niet gespeeld, pas in de allerlaatste minuten wordt duidelijk dat de gemiste kansen de ploeg opbreken en moeten de dames de punten in Albergen achterlaten (30-26). Volgende week is alweer de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ZAP uit Breezand. “

Lees ook

‘Nog meer onzekerheid voor agrarische ondernemers’

ZWOLLE – “Nog meer onzekerheid voor agrarische ondernemers en hun gezinnen”. Dat zegt Gert Harm …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.