handbal nieuw heeten knokkend naar twee punten

“Na vorige week te hebben verloren van Olympia, waar Nieuw Heeten redelijk goed handbalde, was het zaak om de stijgende lijn vast te houden. Verdedigend moesten de dames uit Nieuw Heeten uit een ander vaatje tappen, aanvallend moest de lijn van vorige week worden doorgezet. V&S uit Groningen moest hiervan het slachtoffer worden.” (Dit verslag hebben we binnen gekregen van Nieuw Heeten)

“Nieuw Heeten begon scherper en feller aan de wedstrijd. Verdedigend gaven de dames niet zo heel veel weg en legden veel strijd op de mat. De ploeg uit Groningen had hier duidelijk moeite mee. De Sallandse ploeg combineerde en counterde goed de eerste helft. V&S wist het Nieuw Heetense doel de eerste helft maar moeizaam te vinden. Aan het einde van de eerste helft slopen er wat foutjes in het spel van de ploeg uit Nieuw Heeten, dat gaf de gasten uit het noorden van ons land de kans om weer wat beter in de wedstrijd te komen. Mede hierdoor werd de ruststand bepaald op 14-8.”

“Na rust waren de rollen omgedraaid. V&S was niet van plan om zonder slag of stoot de wedstrijd uit te spelen. In de eerste 10 minuten van de tweede helft wisten de gasten met fris en goed handbal Nieuw Heeten in verlegenheid te brengen. Langzaam maar zeker verdween de ruime voorsprong van het bord. Na 12 minuten in de tweede helft hebben de gast uit Groningen de achterstand helemaal weggespeeld en mogen ze de 16-16 aantekenen. Als Nieuw Heeten dan ook nog eens tegen de eerste tijdstraf in de tweede helft aanloopt, legt het in feite de rode loper uit voor de handballers uit Groningen. De Groningers maken dankbaar gebruik van de geboden ruimte en komen op een voorsprong van 2 doelpunten (18-20). Nieuw Heeten wankelt, maar weigert te vallen. Twee tijdstraffen aan Groningse kant zorgen ervoor dat de verhoudingen weer kantelen. Met nog een goede 7 minuten op de klok weten de Nieuw Heetense dames weer op gelijke hoogte te komen (dit wel middels een uiterst dubieus doelpunt). Vanaf dat moment golft het spel weer op en neer, maar weten de Groningse dames het net niet te vinden. Nieuw Heeten maakt gebruik van de missers van V&S en weet via de break 3 minuten voor tijd op een 24-20 voorsprong te komen. De wedstrijd is gespeeld. Nadat de twee punten in Nieuw Heeten blijven, is er nog meer goed nieuws voor de Sallandse ploeg. Eline Bouman maakte na 16 wedstrijden weer haar rentree in het eerste team. Nieuw Heeten pakte twee punten in een wedstrijd die alle kanten op had gekund. Volgende week staat de wedstrijd tegen de Tukkers op de rol.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.