haen sport in overijssel

Het is weer verkiezingstijd en als sportliefhebber kijk je natuurlijk wat de “hoge pieten” ons nu weer beloven. De conclusie is duidelijk: vanuit de provincie hoeven we niets te verwachten!

Een paar weken geleden kreeg ik een mooie uitnodiging om aanwezig te zijn bij het Overijssels Sportdebat. De uitnodiging goede lezende kwam ik al snel tot de conclusie dat ik wel aanwezig mocht zijn, maar niet deel mocht nemen. Ik mocht dus allen luisteren.

Dan wil je ook graag weten wat de partijen in hun programma hebben geschreven over de provinciale sport. Dan is Google een uitkomst. Ik heb alle programma’s die beschikbaar waren nagelezen en alleen bij de PvdA stond iets over sport. Niet dat je daar erg warm van wordt, maar het woordje kwam er in voor.

Alle andere partijen? Nul, nada, niente, nothing!

De conclusie over de uitnodiging: ik mocht komen luisteren naar iets wat men toch niet deed!

Op de vraag aan de organisatie van het debat of ik enige opheldering kon krijgen kreeg ik natuurlijk geen reactie.

Overijssel heeft totaal niets met sport!

Ondanks de Essentgelden is sport waarschijnlijk een vies woord! Nu blijkt dat vanuit NOC*NSF de Overijsselse sport moet samenwerken met Gelderland. Laat nu Gelderland erg veel in sport te willen investeren! Is het dan gek dat een samenwerking tussen beide provincies niet van de grond zal komen?

Brabant stopt een miljoen in sport, Limburg meerdere miljoenen. Oók provincies die omkomen in Essentgelden.

Conclusie: als jong talent is de kans om je te ontwikkelen afhankelijk van in welke provincie je woont. Te triest voor woorden! Als Overijssels talent moet je het helemaal allen doen.

We hebben landelijk beleid vanuit de regering, we hebben een NOC*NSF-beleid, gebaseerd op een Top 10-ambitie en de provincie zegt: nee hoor, wij bepalen wel wat we doen. Overijssel zegt simpelweg: en wij doen lekker niets.

Niet helemaal waar, want het CDA doet wel iets, tenminste dat zegt men. “Wij willen verbinder, inspirator en aanjager zijn”. Geweldig toch, zo’n ambitie? En dat kost helemaal niets. CDA als inspirator: hoe? Geen idee. Het CDA heeft nog nooit met iets kunnen inspireren.

CDA als verbinder terwijl ene Buma met nog veel meer namen landelijk een afkeer lijkt te hebben van verbinden. Aanjager? Een volledig loos woord als je 0,0 aan middelen beschikbaar wenst te stellen.

Dan kun je beter, net als alle andere partijen, gewoon zeggen dat je niets doet. Is óók duidelijk en je liegt niet, hoeft geen beloftes waar te maken.

Qua sport valt er dus niets te kiezen.

Als ik VVD stem, dan wordt dit door de gekozenen uitgelegd als dat ik akkoord ga met hun programma en dus niets moet investeren in sport. Idem voor alle andere pluche-vechters.

Mijn stem gaat verloren: ik ga niet stemmen op iets wat men niet doet en ook niet van plan is om te doen.

Dat ik dan ook niet voor het waterschap ga stemmen is dan misschien vervelend voor de waterschappen zelf. Ook zij hebben mij nooit duidelijk kunnen maken wat zij doen. Alleen als ik halverwege Deventer ben zie ik ook groot spandoek met al dat stijgende water.

Laat Salland dan maar voor een groot deel onder water komen: is in ieder geval erg goed voor de watersport, want dat hebben we in Salland nu nog niet. Als ik het dan toch positief moet benaderen: een mooie impuls voor de liefhebbers van roeien, zeilen, surfen enz.

Alle andere sporten mogen van onze mensen in Zwolle gewoon verzuipen.

HAEN

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.