haarle wint nipt van koninklijke ud

In een spannend duel won Haarle vanmiddag met 3-2 van Koninklijke UD. De ploeg van trainer Richard Smit mag hier niet over klagen, want een gelijkspel was ook op zijn plaats geweest.

Op basis van de ranglijst mocht het op voorhand misschien wel een lastige pot worden voor Koninklijke UD, maar een puntje was vandaag toch wel verdiend geweest. “De eerste helft hebben we het misschien wel een beetje over onszelf afgeroepen”, stelt UD-aanvoerder Dennis Landheer. “We speelden bijzonder matig en daardoor kwam Haarle drie minuten voor de rust op een 1-0 voorsprong.” Arnon Zwijnenberg wist het net te vinden voor de thuisploeg. Een kleine drie minuten later trok UD-speler Furkan Kazci de stand echter alweer gelijk. Landheer: “Dan ga je toch met een beter gevoel de rust in dan met een achterstand.”

“De gelijkmaker vlak voor rust gaf ons weer vertrouwen en we wilden met zijn allen knokken voor de winst hier, want dat was zeker mogelijk”, zegt Landheer. Vijf minuten na rust kreeg Haarle een penalty toegekend. Deze werd onberispelijk binnengeschoten Erik Westendorp. “Dit heeft ons eigenlijk de das omgedaan”, zegt Landheer. Een kwartier voor tijd kwam Haarle via opnieuw Westendorp op een 3-1 voorsprong. “De laatste tien minuten zijn we achterin één op één gaan spelen om toch nog wat te proberen. Demon ten Have wist de 3-2 te scoren, maar dit was helaas niet voldoende.”

Door de drie punten van vandaag houdt Haarle enigszins aansluiting met de bovenste ploegen in de Vierde Klasse H. Daardoor liggen er zeker nog kansen voor de mannen van Smit om aan het eind van het seizoen te spelen om promotie naar de Derde Klasse. Volgende week gaat Haarle op bezoek bij nummer twee ABS en als het in de race wil blijven voor de nacompetitie moet hier een goed resultaat worden gehaald.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.