gedwongen verhuizing voor pedro pico pop

Pedro Pico Pop moet mogelijk dit jaar nog op zoek naar een nieuwe festivallocatie. En dat amper drie en een halve maand voordat het festival gehouden wordt. In twee fabriekshallen op het MBI-terrein, waar het festival de afgelopen jaren gehouden werd, is asbest gevonden. Dat betekent dat in die twee hallen dit jaar geen podium kan komen te staan.

De organisatie van Pedro Pico Pop wil daarom zo snel mogelijk in gesprek met de gemeente. “We moeten weten of we er nog een festival kunnen organiseren. Anders moeten we snel op zoek naar een andere locatie,” stelt Maurice Endeman.

“Of het festivalterrein krijgt een andere opzet, of we moeten veruhizen,” aldus Endeman. “Afblazen kan in ieder geval niet meer. Alle artiesten voor de vrijdag en zaterdag zijn al geboekt.“ Endeman ziet opties om meer buiten op het MBI-terrein te doen. Als dat niet kan moet er gezocht worden naar een nieuwe locatie, waarbij de organisator zijn oog al op het Hoftheater heeft laten vallen.

“Daarover hebben we het in het verleden al wel eens gehad. Het Hoftheater wil graag eens iets met een buitenactiviteiten doen en voor ons biedt het Hof ook mooie mogelijkheden. Ik mis het gras en de bomen namelijk op het MBI-terrein.”

Een bom ligt er overigens nog niet onder de aanstaande editie van Pedro Pico Pop, maar kopzorgen veroorzaakt deze situatie wel. “We moeten heel snel duidelijkheid van de gemeente hebben. We hebben al een verzoek voor een gesprek gedaan. Als we moeten verhuizen, moeten we heel snel handelen. Dat kan geen maand of anderhalve maand meer wachten. Dan moeten we andere faciliteiten zoals tenten gaan regelen.

Over een maand zijn die vaak al verhuurd, dus we hebben er wel een beetje haast mee. We moeten nu echt hopen op de flexibiliteit van de gemeente,” bekent Endeman. “We hebben al vierhonderd tickets in de voorverkoop verkocht, artiesten zijn geboekt…. We kunnen het niet meer afblazen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.