geblesseerde duits beleeft kansloze avond

Sander Duits beleefde naar eigen zeggen een kansloze zaterdagavond. Zijn ploeg verloor met 0-3 van PSV in het duizendste Eredivisieduel van Go Ahead Eagles. Daarnaast viel de middenvelder geblesseerd uit. Trainer Foeke Booy moest Duits in de rust noodzakelijk wisselen.

“Ik had de hele week al last van m’n teen”, begint Duits zijn blessure uit te leggen. “Op een gegeven moment landde ik na een sprong en toen voelde ik een ‘knak’ in het midden van mijn voet. Vervolgens ging het wel weer, maar toen ik in de rust mijn schoen uit deed was het drama. Ik kon er niet eens op steunen. Morgen moet ik maar eens een fotootje laten maken om te kijken of er niet meer aan de hand is.” Volgens de middenvelder was het geen risico om te spelen, maar vooral pech. “Dat zul je altijd zien dan. Bruma ging in de eerste minuut al op mijn voet staan, daar begon het al. Ik kon wel door de grond zakken”, aldus Duits.

Door de voetblessure moest Duits de strijd halverwege staken. Echter was het duel toen al beslist. “Ja, de eerste helft was een drama”, geeft Duits het falen van zijn ploeg toe. “Het ging allemaal veel te makkelijk. De eerste kans van Depay al, die ontstond door een verkeerde terugspeelbal. Daarna verloren we te veel duels of stapten we te vroeg uit bijvoorbeeld. Al met al was het een kansloze avond.”

Volgende week reist Eagles af naar Breda. Om nacompetitie te ontlopen is winst zeer welkom voor Duits en zijn team. “We hebben wat goed te maken. Ik denk dat het de wedstrijd van het seizoen wordt. Als we winnen zijn we NAC kwijt, als zij morgen (zondag red.) verliezen van Feyenoord. Volgende week wordt het een kraker, daar ben ik van overtuigd. Die wedstrijd is cruciaal voor de seizoensafloop.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.