foeke booy noemt zichzelf kop van jut

Foeke Booy heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van de club om hem per direct te ontslaan. “Ik ervaar dit als een grote teleurstelling”, aldus Foeke Booy op de site van zijn management. “Natuurlijk weet je als trainer dat je in dit soort situaties al snel als kop van jut dient. Maar ik was strijdbaar. Ik ben strijdbaar.”

Foeke Booy en Go Ahead Eagles gaan per direct uit elkaar. Het bestuur van de Deventer club besloot de trainer zondagmiddag op non-actief te stellen na de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Vitesse. “Ik had het seizoen hier graag willen afmaken”, reageerde een teleurgestelde Booy. “Maar dit blijven blijkbaar de ongeschreven wetten in het voetbal.”

Eerder kondigde Foeke Booy al aan dat hij aan zijn laatste seizoen bij de club bezig was. In zijn eerste jaar eindigde hij op een knappe dertiende plaats. Dit seizoen woedt er echter een hevige strijd om de play-offs of degradatie te voorkomen.

Teleurstelling

“Ik was ervan overtuigd dat we met deze ploeg weer de weg omhoog hadden kunnen vinden. Tegen Vitesse was het ronduit slecht, dat heeft iedereen kunnen zien. Maar een week eerder tegen NAC lieten we ons echte gezicht zien, waartoe de ploeg in staat is en verliezen we zeer knullig. Juist dat duel gaf me vertrouwen. Het heeft niet zo mogen zijn. En daar baal ik van”, besluit Booy.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.