foeke booy na dit seizoen weg bij eagles

Foeke Booy stopt na dit seizoen als trainer van Go Ahead Eagles. Dat heeft de oefenmeester aan de clubleiding kenbaar gemaakt. “Ik heb mijn keuze op gevoel gemaakt. Dat gevoel zei dat ik toe ben aan iets anders en dat gevoel wil ik volgen.”

Booy kwam in de zomer van 2013 aan in Deventer en wist waaraan hij begon: hij moest met zijn ploeg overleven in de Eredivisie. Het eerste seizoen lukte dat op meeslepende wijze en met een prachtige tiende

plaats tijdens de winterstop en een uitstekende dertiende eindklassering als beloning. Booy: “Mijn keuze voor Go Ahead was destijds óók op gevoel en die keuze is fantastisch geweest. Het is een geweldige club met geweldige supporters. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.”

Dit seizoen staat de ploeg wederom op een veilige plek, maar zal het de laatste acht wedstrijden een intense strijd moeten aangaan om wederom het heilige doel te halen. Booy: “Bovendien komt de club nu in een fase waarin het te maken krijgt met aflopende contracten en opties die gelicht moeten worden. Ook daarom wil ik nu eerlijk zijn tegenover de club, duidelijkheid en helderheid verschaffen. En duidelijkheid is ook goed als je in een proces zit waarin we ons echt moeten vastbijten in ons doel. Daar moet de volledige focus op.”

Foeke Booy heeft over zijn eigen toekomst nog geen duidelijkheid. “Er is niets, in feite kies ik voor de onzekerheid. Maar nogmaals, mijn gevoel bracht me tot de conclusie dat ik toe ben aan iets anders. En wat dat is, ligt in de toekomst.”

Voorzitter Edwin Lugt zegt het gevoel van Booy te respecteren: “De club had haar definitieve positie aangaande de toekomst nog niet bepaald, maar we stellen het op prijs dat Foeke nu al duidelijkheid verschaft en ons daarmee de ruimte geeft stappen te zetten richting volgend seizoen. We gaan nu acht heel belangrijke wedstrijden in en gaan er als club alles aan doen ons direct te handhaven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.