fitte eagles selectie geruchten de kop in gedrukt

Go Ahead Eagles heeft voor het eerst sinds lange tijd weer eens met de volledige selectie op het trainingsveld gestaan. Het stemde Foeke Booy zichtbaar tevreden tijdens de wekelijkse persconferentie. “Het wordt nog wel eens vergeten in welke situatie wij zitten”, stelde de oefenmeester.

De compleetheid van de groep – alleen Robin van der Meer trainde apart – komt goed uit, nu Go Ahead Eagles alle mankracht nodigt heeft voor dat ene doel: handhaving. “De spelers halen het beste in elkaar naar boven”, stelde Booy. “Daarom is het lekker om met een volledige groep te trainen.”

Voor de spelers betekent dit dat fit zijn alleen, niet genoeg is voor een plek in het veld. “De plekken zijn duur en niet meer vanzelfsprekend. Ze moeten laten zien dat ze het waard zijn om te spelen”, blikte Booy vooruit op zaterdag, wanneer Eagles in eigen huis aantreedt tegen bijna-kampioen PSV.

De week voorafgaand aan deze uiterst moeilijke wedstrijd was rumoerig. Na het verloren duel bij FC Dordrecht kwam ‘de streep’ angstaanjagend dichtbij. Het spel van de Deventenaren liet daarnaast in de tweede helft flink te wensen over.

Daar hebben Booy en de spelers het dan ook over gehad. “Nadat we met de bus weer in Deventer waren, zijn we met z’n allen nog eens bij elkaar gaan zitten. We hebben een goed gesprek gehad en iedereen weet wat hem te doen staat. Tegen Dordrecht lieten we twee gezichten zien, nu moeten we weer door. Met alle neuzen dezelfde kant op.”

Geruchten

Het gerucht dat Booy in de rust bij Dordrecht zou hebben aangestuurd op het behalen van een punt, wuifde de oefenmeester weg. “Dat heb ik natuurlijk niet gezegd en ook niet gewild. Dat is een leugen.” Ook het verhaal dat Booy zijn groep de vraag had gesteld of zij nog wel vertrouwen in hem hadden, was volgens de oefenmeester flink opgeblazen in de media.

Voor het komende duel met PSV zijn de verwachtingen uiteraard niet hooggespannen. Toch is een stuntje in eigen huis voor Go Ahead Eagles ook weer geen kansloze missie. Booy was in ieder geval duidelijk over de strijdwijze. “We gaan niet in onze schulp kruipen, dat heeft geen zin. Ik verwacht een mooie wedstrijd waarin we gewoon voor onze kans moeten gaan. We gaan er alles aan doen om een mooi resultaat te behalen.”

Go Ahead Eagles speelt om 18.30 uur tegen de Eindhovenaren. Aangezien dit het 1000ste Eredivisieduel voor de rood-gelen betekent, zullen er diverse sfeeracties plaatsvinden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.