enthousiaste scholieren vieren boomfeestdag

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool De Linde in Laag Zuthem hebben woensdagochtend bomen en struiken geplant in het kader van Boomfeestdag.

Na een klassikale uitleg over bomen en hun functie, verzorgd door Groei & Bloei, werden de bomen en planten in de nieuw te realiseren wijk Kleine Hagen geplant.

Wethouder Wout Wagenmans benadrukte het belang van het groen voor mensen en dat een leefomgeving zonder groen niet voor te stellen is. Vervolgens ging hij samen met de enthousiaste leerlingen een linde en nog vijf andere bomen planten. De kinderen gingen hierna in groepjes verder met de aanplant van verschillende soorten bosplantsoen.

Basisschool De Linde was blij om mee te mogen doen aan deze Boomfeestdag en bij te kunnen dragen aan het ‘vergroenen’ van de eigen omgeving. Tijdens de klassikale uitleg toonden de kinderen grote interesse en stelden veel vragen aan de vrijwilligers van Groei & Bloei.

Aan het eind kregen de kinderen in hun klaslokaal een ‘boomplant’ certificaat uitgereikt van de wethouder. De juffrouw nam namens de school als aandenken het ‘Tinnen plantertje’ van Groei & Bloei in ontvangst. Voor de school en kinderen een mooie herinnering van deelname aan deze voorjaarsachtige boomfeestdag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.