emotionele kick off samenloop voor hoop

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop in Schalkhaar heeft donderdagavond haar plannen gepresenteerd. In de lokale Nicolaasschool vond de kick-off plaats van dit 24-uurs wandelevenement ten behoeve van KWF Kankerbestrijding. Isabella Smit, bekend van tv-programma Utopia, verzorgde een bijzonder optreden.

Om 20.00 uur startte de kick-off van de SamenLoop voor Hoop Schalkhaar, die op 20 en 21 juni zal plaatsvinden. Met indrukwekkend beeldmateriaal en emotionele sprekers werd direct duidelijk waarom het evenement zo bijzonder en belangrijk is.

Begrafenis

Ook Isabella uit Utopia deed hierbij haar duit in het zakje. Met het nummer ‘I will always love you’ van Whitney Houston zong ze recht in de harten van de aanwezige belangstellenden. Zelf raakte ze daarbij ook duidelijk geëmotioneerd, aangezien ze dit nummer afgelopen weekend nog op een begrafenis ten gehore bracht.

“In Utopia hebben we destijds ook een SamenLoop georganiseerd. Dat was zo indrukwekkend, dat ik dit initiatief van harte wil steunen”, vertelde Isabella. Als ambassadeur voor de SamenLoop voor Hoop Schalkhaar zal ze ook tijdens het evenement zelf weer aanwezig zijn.

Jeugd

Naast een prachtig optreden, kon de organisatie ook het eerste team dat zich heeft ingeschreven presenteren. De jongens van SV Schalkhaar B1 hadden hun training vervroegd om hiervoor aanwezig te kunnen zijn. Trainer/leider John Rabelink: “Hoe vaak hoor je mensen wel niet met deze vreselijke rotziekte schelden op straat? Ik vind het heel belangrijk dat de jeugd zich bewust is van deze ziekte. Ik denk dat de kaarsenceremonie daarom ook een behoorlijk impact zal hebben op de jongens.”

Petra Rabelink, initiatiefneemster van de SamenLoop, wil er alles aan doen om 20 en 21 juni een bijzonder mooie invulling te geven. “Het idee kwam in mij op toen ik de SamenLoop op tv zag, in Utopia. Destijds had mijn zus kanker. Toen dacht ik al: ‘dat wil ik ook organiseren’. Inmiddels is mijn zus helaas overleden, waardoor dat gevoel nóg sterker is geworden. Ik moet gewoon íets doen tegen deze ziekte. En ik hoop van harte dat zoveel mogelijk mensen hier aan mee willen helpen.”

Wil je meer informatie of je opgeven voor de SamenLoop voor Hoop Schalkhaar? Kijk dan op http://samenloopschalkhaar.nl/

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.