eindelijk weer zege voor rohda raalte

Voor het eerst sinds 26 oktober 2014 heeft Rohda Raalte een wedstrijd gewonnen. Op Sportpark Tijenraan was de formatie van trainer Martin Drent met 3-0 te sterk voor De Bataven. Gevierde man bij de Raaltenaren was Deniz Sahbaz. Met twee treffers tilde hij zijn totaal naar achttien doelpunten.

Rohda begon moeizaam aan de wedstrijd. De ploeg creëerde weinig in de openingsfase, maar gaf zelf ook niets weg. De openingstreffer in de 31e minuut hielp Rohda over het dode punt heen. Trainer Martin Drent beschrijft het doelpunt: “Het was een schitterende aanval over rechts. Lars Kamperman-Leferink gaf de bal perfect laag voor en Deniz Sahbaz kon hem binnenschieten.”

Vlak voor rust verdubbelde Rohda de marge. Jeffrey de Visscher liep goed weg uit de dekking en kon alleen doorlopen naar de goal van De Bataven. Daar rondde hij het uiterst koelbloedig af door de bal door de benen van de doelman te spelen. “Die 2-0 viel op een heerlijk moment”, aldus Drent.

Na rust kwam Rohda niet meer in de problemen. Slechts één keer hoefde doelman Jens Veldwachter in te grijpen en dat deed hij uitstekend. Drent kon vanaf de kant tevreden toekijken: “We speelden de tweede helft zeer dominant. Ons spel deed denken aan hoe wij aan het begin van het seizoen speelden.”

De laatste treffer kwam op naam van de man die dit seizoen al zo vaak scoorde, Deniz Sahbaz. In de omschakeling zette Orveo Ubbergen de topscorer alleen voor de doelman, waarna de 3-0 genoteerd kon worden.

Eindelijk weer een zege voor Rohda Raalte, dat de afgelopen maanden flink terrein verloor op de concurrentie. De achterstand op koploper Sneek Wit Zwart bedraagt inmiddels twaalf punten, al speelde die ploeg wel drie wedstrijden meer dan Rohda. Toch heeft Martin Drent het kampioenschap nog niet uit zijn hoofd gezet: “We krijgen MSC en Sneek nog thuis, dus het kan zeker nog leuk worden.”

Mocht Rohda geen kampioen worden, dan kan de ploeg zich richten op de nacompetitie. De Raaltenaren wonnen de eerste periodetitel. Volgende week speelt Rohda thuis tegen RKHVV, de nummer vier van de ranglijst.

Linkerrijtje HC:

1. Sneek 19 – 39

2. MSC 16 – 31

3. Alcides 18 – 29

4. RKHVV 17 – 28

5. Rohda 16 – 27

6. Juliana 16 – 27

7. Quick 17 – 26

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.