eindavond stokvisdennen dalfsen

Alweer voor het tiende jaar op rij was de trainingsgroep van de Stokvisdennen welkom bij Kontrast in Dalfsen om het einde van het schaatsseizoen te vieren. Tijdens deze avond stonden de nummers een, twee en drie van het clubkampioenschap voor pupillen tot en met junioren B op het podium om hun medaille in ontvangst te nemen. Ook werden er bokalen uitgereikt aan schaatsers die zich het afgelopen seizoen onderscheiden hebben.

De clubkampioenen van dit jaar, beginnend bij pupil F, waren: Britt van der Linden en Mads Teunissen van Manen, Mijntje van Leussen en Owen Ganzeboer, Britt Bijker en Rens Teunissen van Manen, Bo Meijer en Loek van Vilsteren, Pleun van Vilsteren en Joep Wennemars, Ilse Hofstee en Stefan Westenbroek, Eva Eghuizen en Sam van Hulzen, en Anke Breunis en Stijn Hulst. De minibokaal, in het leven geroepen door erelid Minie Koenjer, ging dit jaar naar Stefan Westenbroek. Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug had, met onder andere goud op het NK kortebaan en brons bij het jeugd-EK.

A-junior Bas Elst mocht voor de tweede keer de Kontrastbokaal in ontvangst nemen, uitgereikt door Hanny Hilgenkamp, voor zijn fantastische verbeteringen op alle afstanden, waardoor hij steeds dichter bij de top van Overijssel komt. Hans de Boer reikte de Gerner-Esbokaal uit aan de vader van eerstejaars senior Paulien Westerhof. Zij wist zich bij Team ForIce weer verder te ontwikkelen, met persoonlijke records op alle afstanden tot en met de 1500 meter. Ook deed ze mee aan het NK-afstanden op de 1000 en 1500 meter en werd ze sprintkampioen van Oost-Nederland. Westerhof was zelf in Amsterdam voor de Electric Run.

De twee pupillen Britt van der Linden en Stefan Westenbroek verbeterden beiden ook nog alle clubrecords in hun categorie, waarbij Westenbroek bovendien twee baanrecords reed in Deventer, net zoals Rens Teunissen van Manen dat deed in Dronten. Aandacht was er ook voor het afscheid van Ingrid Boekel als coördinatrice van de juryleden van de Stokvisdennen. Zij heeft eerder training gegeven, maar zorgde er nu al jaren voor dat er steeds een ploeg gediplomeerde juryleden klaarstond voor de wedstrijden waar de Stokvisdennen jurydienst had.

De berg aan podiumplaatsen en persoonlijke records en het feit dat er voor alle bokalen meerdere sterke kandidaten waren, gaf wel aan dat de Stokvisdennen weer een fantastisch seizoen achter de rug heeft. Nu mogen de benen even omhoog, maar in april begint seizoen ’15-’16 al weer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.