eerste oevers ijssel en zwarte water schoon

In natuurgebied De Duursche Waarden en enkele visstekken bij Olst en Wijhe zijn vrijgemaakt van zwerfvuil. Wethouder Marcel Blind gaf het startsein voor de actie en hielp zelf ook mee.

Ruim 20 vrijwilligers hadden zich aangemeld om mee te helpen. Uitgerust met afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken en veiligheidshesjes gingen ze onder leiding van boswachter Jeroen Buunen van Staatsbosbeheer en Willem Bakker van Sportvisserij Oost Nederland het gebied in.

In de weken van 7 tot en met 28 maart komen in 7 gemeenten vrijwilligers in actie om de oevers van de IJssel en het Zwarte Water op te schonen.

Op de oevers van de IJssel en het Zwarte Water blijft na de winter veel zwerfvuil achter. Hierdoor ziet de omgeving er vervuild uit. En het is slecht voor het milieu. Zwerfvuil dat in het water terecht komt wordt via de rivieren naar zee verplaatst waar het bijdraagt aan de plastic soep.

Dit oever project is een samenwerkingsverband tussen ROVA, Cambio, Sportvisserij Oost Nederland, Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en de betreffende gemeenten. Deze partijen werken samen om zwerfvuil langs de oevers van de IJssel en het Zwarte Water tegen te gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.