Home / archiefcentraal / eerste kievitsei in broekland

eerste kievitsei in broekland

“Redelijk vroeg dit jaar,” bestempelt vinder Hekman. Samen met Grotenhuis trof hij het ei in een Broeklands weiland. De twee mannen gaan jaarlijks op pad, voor het IVN, om de eieren te zoeken. Met grondeigenaren en boeren hebben ze afspraken over toegang tot het land en de bescherming van de gevonden eieren.

Het duo heeft overigens niet de primeur van het land en ook niet die van de provincie. Eerder deze week werd het eerste ei in Schelluinen (Zuid-Holland) gevonden, het eerste ei van Overijssel werd in Kamperveen aangetroffen.

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.