eerste fraaie lenteweer van 2015 in zicht

In het komend weekend wordt het voor de eerste keer dit seizoen fraai lenteweer. MeteoGroup verwacht zondag de hoogste middagtemperaturen, tot plaatselijk 16 graden.

Met een zuidwestelijke wind wordt zaterdag en zondag zachte lucht aangevoerd. Dankzij de invloed van een omvangrijk en sterk hogedrukgebied ten zuiden van ons, is het beide dagen droog en zonnig met alleen dunne sluierbewolking.

De combinatie van zonneschijn en aanvoer van zachte lucht leidt zaterdag volgens MeteoGroup tot maximumtemperaturen tussen 10 en 13 graden, op zondag wordt het tussen een graad of 10 in het Waddengebied en 15 graden in het zuidoosten. In Limburg is 16 graden mogelijk.

Overigens werd het vorig jaar op precies deze datum ook al zo zacht, toen werd het op landelijk weerstation De Bilt 16,0 graden en was daarmee de warmste 8 maart sinds 1901. En een dag later, 9 maart 2014, werd het nog warmer; maar liefst 19,5 graden in De Bilt en dat was goed voor een record voor de eerste tien dagen (decade) van maart.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.