eagles verliest weer en zakt verder weg

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 0-2 verloren. Tijdens het duel kwam de thuisploeg geen moment in haar spel. Vitesse kan zichzelf verwijten dat het geen grotere uitslag op het scorebord noteerde. Door het eigen verlies en de winst van NAC zakt Go Ahead Eagles wederom een plek op de ranglijst.

Eagles begon uitermate zwak aan het duel. Hoewel Booy vooraf aangaf dat hij Vitesse niet wilde laten voetballen, waren het vooral de bezoekers die de bal bezaten. Uit één van de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg ontstond juist de 0-1 voor Vitesse. Eagles besloot om een hoekschop kort te nemen, maar dat pakte compleet verkeerd uit. De personele bezetting was in defensief opzicht niet in orde waardoor Labyad na een razendsnelle counter kon scoren.

Vijf minuten later bleek Eagles hardleers. Wederom kreeg Vitesse een enorme kans na een corner voor Go Ahead Eagles. Het bleek een voorbode van een overwicht voor de Arnhemmers. Met name aanvalsleider Traore kreeg een aantal goede mogelijkheden om Van der Hart onder vuur te nemen. De spits ondernam echter een aantal kap- en draaibewegingen te veel waardoor Eagles uiteindelijk kon uitverdedigen.

Op een prachtige volley van Marnix Kolder na zetten de Deventenaren ex-Eagle Eloy Room niet aan het werk. De goalie kon op gemakkelijke wijze zijn doel schoon houden. Simpelweg omdat Eagles niet voor de volle honderd procent vooruit voetbalde. Kolder en Reimerink probeerden voorin druk te zetten, maar de rest van het team weigerde daarin mee te gaan.

Na rust greep Booy direct in. De slecht spelende Wesley Verhoek werd naar de kant gehaald. Dat was niet meer dan terecht. Verhoek, ooit geroemd om zijn goede voorzetten, wist geen bal goed voor het doel te krijgen. Lesly de Sa verving hem, maar kon ook geen potten breken.

Defensief falen

Het is dat Vitesse de thuisclub in leven hield. Toch leek Eagles daar niet gelukkig mee te zijn. De ploeg blonk achterin uit in het weggeven van kansen. Het was dan ook wachten op de genadeklap. Die kwam na een uur spelen omdat Van der Hart weer eens werd verrast. Marko Vejinovic haalde uit van grote afstand. De keeper leek op weg naar de goede hoek, maar de stuit zorgde er voor dat de bal over hem heen vloog. Met de 2-0 op het scorebord leek het duel gespeeld.

Rentree Van Ooijen

Om toch nog iets positiefs over de wedstrijd te vertellen is het goed te vermelden dat Peter van Ooijen zijn rentree maakte. Na ellendig lang blessureleed verving de middenvelder Rijsdijk. Met Van Ooijen in het veld ontsnapte Eagles meermaals aan een grotere achterstand. De spelers leken zich voortijdig neer te leggen bij een nederlaag en dat moet supporters in Deventer en omstreken misschien nog wel het meeste zorgen baren.

Rustperiode

In de huidige situatie is vechtvoetbal een belangrijke vereiste. Dat lijkt Eagles niet op te kunnen brengen, in tegenstelling tot de mede-degradatiekandidaten. De ploeg van Booy zakt verder en verder weg op de ranglijst en lijkt zich nu al op te kunnen gaan maken voor nacompetitie. Vooral gezien het feit dat NAC en Heracles wekelijks meer op de mat weten te leggen lijkt Eagles kansloos voor de vijftiende plek. Booy en zijn mannen hebben ruime tijd om de koppen bij elkaar te steken. Volgende week zijn er namelijk geen wedstrijden in de Eredivisie in verband met interlandvoetbal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.