eagles verliest degradatiekraker in slotfase

Go Ahead Eagles heeft geen punten overgehouden aan de degradatiekraker tegen NAC. In de blessuretijd schoot Adnane Tighadouini de 1-0 eindstand op het scorebord. Gezien het spelbeeld verdiende Eagles meer. Helaas voor de Deventenaren telt dat niet. Door het verlies verkeert de ploeg van Booy in serieuze problemen.

Foeke Booy wilde zijn ‘aanvalsplan’ vrijdags voor de wedstrijd niet prijsgeven. Zaterdag bleek waarom. De coach gooide zijn opstelling om en begon enorm aanvallend in Breda. Alex Schalk startte op ‘tien’ en Kolder mocht zijn opwachting maken als spits. Türüc zakte een linie omdat Duits afwezig was vanwege een teenblessure. Reimerink en Verhoek maakten de aanval compleet op de flanken. Door de wisselingen moesten Rijsdijk en Plet het doen met een plek op de reservebank.

Met de opstelling vond Booy een tussenweg in de speelstijlen 4-4-2 en 4-3-3. Schalk speelde bij tijd en wijlen naast Kolder als tweede spits. Maar de ex-NAC’er bewoog zich ook vaak achter de spits. Gedurende de eerste helft produceerde Eagles in die samenstelling een aantal kansen na goedlopende aanvallen. Vooral de diepgang van Reimerink en Schalk was van toegevoegde waarde. Marnix Kolder fungeerde als aanspeelpunt en deed dat voortreffelijk.

Tot treffers leidde dat nog niet in de eerste helft. Alex Schalk en Sjoerd Overgoor waren wel dichtbij. Na een goede voorzet van Amevor ‘hakte’ Schalk net naast. Overgoor probeerde het van afstand, maar zag zijn schot rakelings voorlangs gaan. Aan de andere kant kreeg NAC ook een aantal goede mogelijkheden. Reddingen van Van der Hart stonden een treffer echter in de weg.

Kokend Rat Verlegh Stadion

Net als in de eerste helft was aan alles te zien dat er cruciale belangen op het spel stonden. Het kookte in het Rat Verlegh Stadion en die energie leek neer te dalen op de tweeëntwintig spelers tussen de lijnen. Die gaven namelijk alles in een aantrekkelijke wedstrijd. Beide teams kregen dan ook kansen, maar het bleef wachten op de openingsgoal.

Meer en meer ontstond in het stadion het gevoel dat één treffer wel eens genoeg zou kunnen zijn voor drie punten. Zowel Kolder als Schalk kon die treffer maken, maar Ten Rouwelaar stond tot twee keer toe in de baan van het schot. Aan de overkant van het veld kreeg uitgerekend Demy de Zeeuw twee goede mogelijkheden. Hij bespaarde zijn ex-werkgever een tegentreffer door slap in te schieten.

Spannend tot het eind

In de zenuwslopende slotfase kon het duel alle kanten op. Eagles leek het meeste geloof in de overwinning te hebben. De ploeg van Booy bleef het proberen met combinatiespel terwijl NAC-supporters ‘alles of niets’ begonnen te zingen. Uiteindelijk kregen de fans waar ze om vroegen. In blessuretijd schoot Adnane Tighadouini raak in de korte hoek. Daardoor pakte NAC drie zeer kostbare punten en komt Eagles dieper in de problemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.