eagles te kijk gezet op eigen feestje

Go Ahead Eagles heeft zijn duizendste Eredivisieduel verloren met 0-3. Tegen PSV had de ploeg van Foeke Booy niets in te brengen. In de eigen Adelaarshorst begon de avond als feestelijke happening, maar eindigde in mineur. Voor rust was het duel al beslist.

Voor aanvang van het duel was het groot feest in en rondom de Adelaarshorst. Het duizendste Eredivisieduel van Eagles was in aantocht. De supportersvereniging had een groots programma voorbereid. Daardoor kwamen supporters vanaf 15.00 uur al bijeen op het supportersplein. Het is te hopen dat ze daar een mooie middag hebben gehad. De wedstrijd die volgde was namelijk geen pretje voor de gemiddelde Eagles-supporter.

Go Ahead Eagles werd door aanstaand landskampioen PSV gedegradeerd tot gast op het eigen feest. Vanaf minuut één kwam Go Ahead Eagles niet in het spektakelstuk voor. Hoewel het lang duurde voordat PSV de Eagles-verdediging wist te kraken, werd de thuisploeg flink te kijk gezet door het felle en goed spelende PSV. Eagles kwam zeldzaam van de eigen helft af en beperkte zich tot tegenhouden.

Wederom geen diepgang

Het was aan het elftal van Booy af te lezen dat de diepgang wederom werd gemist. Schrijnend was een diepe bal van Duits die met een lage pass de linksbuiten

zocht. Daar staat echter al aardig wat weken Deniz Türüc opgesteld. Türüc, zelf geen voorstander van zijn huidige rol, blijft een middenvelder en mist snelheid voor echte diepgang. Omdat er voor de rest ook weinig goed ging aan de kant van de thuisploeg was het wachten op de openingstreffer voor PSV.

Die kwam er uit een vrije trap van Memphis Depay. Nadat de razendsnelle buitenspeler al drie goede mogelijkheden om zeep hielp schoot hij met een effectbal de 0-1 tegen de touwen. Lang leek PSV zijn kansen op een tweede treffer onbenut te laten. Daardoor bleef Eagles geloven in een goed resultaat. Vijf minuten voor rust liet PSV-rechtsback Brenet met een lange solo echtere iedere Eagle achter zich. Daarmee stond hij aan de basis van de 0-2 die uiteindelijk op het conto van Jop van der Linden kwam. De verdediger liep de bal met de borst in zijn eigen doel.

Over en uit

Met het derde Eindhovens doelpunt vlak voor rust blies PSV de resterende brandende kaarsen op de taart van Go Ahead Eagles uit. Na de zoveelste vrije trap voor PSV besloten Depay en Willems over te gaan tot een variant. Daarbij stelde de verdediging van Eagles niet meer voor dan een stelletje toeschouwers. Via het hoofd van Luuk de Jong kwam de bal uiteindelijk bij Guardado die raak schoot. De 0-3 ruststand was een goede afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Booy besloot om in de rust in te grijpen en bracht Lambooij voor Duits. Reimerink kwam voor de slecht spelende Verhoek. Eagles mocht na het begin van de tweede helft zowaar even ruiken aan het doel van Jeroen Zoet. Plet schoot direct na rust van dichtbij voorlangs. Vervolgens herpakte PSV zich weer, maar vond de ploeg het wel welletjes. Een directe aanleiding om de weg naar voren te zoeken ontbrak, waardoor mooi positiespel boven effectiviteit werd verkozen.

Daarmee gaven de Eindhovenaren aan dat het de tegenstander niet zoveel vond voorstellen. Daar kreeg het team van Cocu meer dan gelijk in. Zelfs tegen een PSV op halve kracht kon Eagles geen vuist maken. Uiteindelijk stelde het duel voor beide partijen niet meer voor dan het vol maken van negentig minuten.

Volgende week moet Go Ahead Eagles zich herpakken. Dan reizen de rood-gelen af naar een andere degradatiekandidaat. In Breda moet Eagles tegen NAC de volle winst pakken. Alleen dan kunnen de Deventenaren zich wellicht nog onttrekken van de onderste drie plekken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.