eagles op zoek naar doelpunten tegen vitesse

Na de desastreuze nederlaag in Breda krijgt Go Ahead Eagles zaterdagavond de kans om de rug te rechten. De ploeg van Foeke Booy speelt in de eigen Adelaarshorst tegen Vitesse. Daarmee treft Eagles de ploeg in vorm. De Arnhemmers vonden na de winterstop de weg omhoog en speelden zichzelf vanuit het rechterrijtje naar de vijfde plek op de ranglijst. Booy noemt Vitesse dan ook de te kloppen ploeg. “Het is zaak dat wij de opmars stoppen en onszelf in een betere positie manoeuvreren.”

Eagles zal het veld in de Adelaarshorst betreden zonder Sander Duits en Alex Schalk. Duits ondervindt nog te veel hinder van zijn teenblessure. Wel trainde hij al weer individueel om aan zijn herstel te werken. Schalk viel vorige week tegen zijn oude club NAC uit. Na een doelpoging greep hij naar zijn hamstring. Uiteindelijk bleek dat hij een spier scheurde tijdens die actie. Daardoor is hij vier tot zes weken uit de roulatie. Een aderlating volgens Booy. “Alex bracht veel ‘gif’ in het team en dat konden we goed gebruiken in het veld.” Jeffrey Rijsdijk gaat Schalk vervangen.

Strijdwijze

Voor de andere tien spelers die op het veld stonden in Breda geldt dat zij ook tegen Vitesse aan de aftrap verschijnen. Booy houdt klaarblijkelijk vast aan de strijdwijze die hij zijn spelers een week eerder ook liet uitvoeren. “Ik zag veel positieve elementen in ons spelbeeld tegen NAC.” Toch verloren de Deventenaren door een tegendoelpunt in de slotminuut. “We moeten daarom niet alleen op doelpuntloze gelijke spelen gaan spelen. De marge moet omhoog. Simpel gezegd zijn we op jacht naar doelpunten”, brengt Booy de kern van het probleem naar voren.

Want scoren dat doet Eagles te weinig. Volgens Booy een gevolg van het gebrek aan vastigheden in het elftal. “We hebben te maken gehad met blessures en dat is lastig. Details geven namelijk de doorslag. Nu merk ik dat de vastigheden steeds meer terugkomen. Daarnaast ‘breien’ we teveel. We moeten die trekker eerder overhalen en onze keuzes binnen de lijnen verfijnen.”

Tegen Vitesse zal Eagles veel ruimte krijgen omdat het team van Booy speelt tegen een ‘voetballende ploeg’. “We zullen tegen Vitesse zelf kunnen voetballen. Aan de andere kant moeten we de bezoekers niet te veel laten voetballen want dan worden ze heel erg gevaarlijk. Zij zijn zoekende geweest maar het moge duidelijk zijn dat ze het nu gevonden hebben. Voor ons is het zaak om die opmars te stoppen. Daardoor kunnen we onszelf ook in een betere positie manoeuvreren”, legt Booy uit.

Ranglijst

Het verbeteren van de positie op de ranglijst is in ieder geval noodzakelijk voor Go Ahead Eagles. Sinds zondag staan de rood-gelen onder de degradatiestreep en daar is iedereen zich van bewust. “We weten heel goed op welke plek we staan. Daarom vind ik het ook prima wanneer we een wedstrijd lelijk winnen. Het hoeft niet per se met mooi voetbal. Het moraal van het verhaal is zakelijkheid”, onderstreept Booy het belang van punten.

Het duel tussen Go Ahead Eagles en Vitesse begint zaterdagavond om 18.30 uur. Vanuit de Adelaarshorst houdt Deventer Centraal u op de hoogte via Twitter (@Deventercentr).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.