dubbelconcert in de brugkerk lemelerveld

Het tweede concert in de serie Dubbelconcerten in de Brugkerk werd donderdag verzorgd door het duo Elien Meijer en Raymon Arnold en het koor MuSing uit Raalte.

Elien Meijer en Raymon Arnold openden het concert met de vertolking van “Use somebody” van Laura Jansen. Prachtig helder gezongen door Elien terwijl Raymon haar kundig op piano begeleidde. Even later klonk het lied “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij. Daarbij zorgde Elien voor een ragfijne zuivere toon en een grote beheersing van de tekst, wat bij de soms lastige verdeling van tekst en melodie een enorme prestatie mag heten, maar ze woont blijkbaar in dit lied want inhoud, muziek en begeleiding versmolten op unieke wijze. Meerdere songs volgden, allemaal juweeltjes, zoals “Piano man” van Billy Joel. De song werd ingeleid door mooie pianorifjes en Elien etaleerde haar stralende stem met haast zilveren klank en prachtige nuanceringen. Het publiek werd uitgenodigd mee te zingen, de één bleef liever geboeid luisteren, de ander neuriede voorzichtig mee.

Daarna betrad het popkoor MuSing uit Raalte het podium. Zij startten met “Jar of hearts” van Christina Perri. Een mooi gebracht nummer met een goed verzorgd á capella deel. Voor het publiek betekende het even een overschakeling van de ballads naar dit energieke gezelschap met combobegeleiding, maar al gauw zat de sfeer er helemaal in. Het aanvankelijk wat al te volle geluid maakte plaats voor iets meer nuance, geen kleine opgave in deze ruimte. Bij het nummer “Family tree” van Venice kon de bassist lekker losgaan en liet het koor merken ook met de tekst uit de voeten te kunnen door het woord “grow” echt te laten opbloeien. Een hoogtepunt voor de pauze vormde “Rolling in the Deep” van Adele. Een heerlijk vertolkt nummer met de wat weinige mannen in een prima rol. Het combo speelde verrukkelijk strak en het swingende koor deed de rest.

Na de pauze vervolgden Raymon en Elien het concert met het intiem gebrachte “Angel by my side” van Do. Mooi, verstild en kwetsbaar. Daarna genoten we van Raymon solo. Hij zong, terwijl hij zichzelf prachtig op de gitaar begeleidde “Blackbird” van de Beatles. Het ene na het andere pareltje werd uit de kast getrokken, waarna het duo hun deel van het concert besloot met “Avond” van Boudewijn de Groot. Het nummer werd zo aanstekelijk gebracht, dat het publiek het niet kon laten het refrein mee te neuriën. Een daverend applaus volgde.

Dirigent Hans Groen van MuSing had het al aangekondigd: na de pauze zou het dak er af gaan. Na een mooi intieme start van Madonna’s “Like a prayer” ging het nummer over in een poppi vervolg waarbij de zaal enthousiast mee klapte. Helemaal los gingen band en koor bij “Superstitious” van Europe. Na een fraaie start door de mannen, vielen de vele vrouwen hen bij en barstte de hardrock los, begeleid door krachtig slagwerk, mooi gitaarwerk en Hammondachtige keyboardklanken, bijzonder aanstekelijk gebracht! Ook “Nobody”s Wife” klonk zeer overtuigend met een uitstekende begeleiding door het combo. En zo klonk er nog meer fraais totdat MuSing met een daverend hit, onder luid geklap van het publiek afsloot met “Love is all”. Publiek, combo en koor: één enthousiast geheel.

Zo kwam er na een toegift een einde aan een bijzonder aanstekelijk concert. Namens de organisatie besloot Jan Rozedom dan ook met: “Tot ziens bij het volgende Brugkerkconcert!” Velen zullen daar naar uitzien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.