drent overwinning op sneek komt dichterbij

Rohda Raalte speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen SWZ Boso Sneek. Een ploeg waarvan de Raaltenaren al sinds het seizoen 1999-2000 niet meer gewonnen hebben. “Dan komt een overwinning dus steeds dichterbij”, zegt coach Martin Drent.

Rohda speelde sinds het seizoen 1999-2000 slechts één wedstrijd gelijk tegen Sneek. De rest, van de wedstrijden, werden allemaal verloren. Drent denkt dat het zondag allemaal anders zal zijn. “Een overwinning komt dan steeds dichterbij. We hebben deze week uitstekend getraind. Het niveau van het positiespel is nog nooit zo hoog geweest. Het wordt een spektakel zondag”, reageert Drent optimistisch.

Bij Rohda keert Ruben Tepperik terug in het doel. Jens Veldwachter viel afgelopen zondag uit met een blessure aan het hoofd. “Hij kreeg een knie tegen zijn oor. In de buurt van de slaap dus. Hij is twee minuten van de wereld geweest. Donderdag vertelde Jens dat hij nog maar één paracetamol nodig heeft op een dag. Het gaat dus beter met hem. Maar we moeten voorzichtig met hem zijn. Jens moet helemaal fit zijn. Met hoofdblessures ben ik altijd extra voorzichtig”, vertelt Drent.

Voor Tepperik, die eerder dit seizoen op de bank moest plaatsnemen, is het een nieuwe kans. Nadat Tepperik gepasseerd werd raakte hij ook geblesseerd. Hij is net op tijd fit. “Ik weet zeker dat Ruben het vervelend vindt voor Jens. Het is toch vrij plotseling dat hij weer op doel komt te staan. Maar hij staat er zondag”, zegt Drent.

Ruben Tepperik is gevraagd om volgend seizoen keeperstrainer te worden bij Rohda Raalte. Afgelopen week zijn er gesprekken geweest tussen het bestuur van Rohda en de doelman. Er is nog geen witte rook. “De gesprekken waren positief maar het is nog niet rond. We zetten er ook nog geen druk achter. Ik verwacht dat het wel goed komt”, vertelt Drent.

Naast een keeperstrainer is Rohda ook opzoek naar een nieuwe spits. Deniz Sahbaz vertrekt aan het einde van het seizoen. “We zijn er druk mee bezig en ik hoop volgende week meer te kunnen vertellen. Het zal iemand uit Overijssel zijn. Geen tropische verrassing dus”, reageert Drent.

Zondag kan Rohda de weg naar een eventueel kampioenschap vervolgen tegen de nummer twee. “We hebben nu dezelfde resultaten behaald als voor de winterstop. We moeten zes tot negen punten extra halen. Als we zondag winnen doen we goede zaken”, sluit Drent af.

Rohda Raalte tegen SWZ Boso Sneek begint zondag om 14.00 uur op sportpark Tijenraan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.