Home / archiefcentraal / denne van knoldert indruk

denne van knoldert indruk

De earste klap is een daalder weard. Zo ok met indrukken. De earste indruk van iemand kump vake kort bie de ware aard van iemand. Mooie oefening: Boer zoekt vrouw. Wat ie in earste instantie dachen van de vrouwen kump korter bie de woarheid dan de indruk die ie in de loop van de uutzendingen van de liefdezuuksters kreeng.

Op de social media is het niet anders, ok al probeart mensen zich doar heel anders vöar te doene dan ze bent. De earste indruk is doar een foto: een zorgvuldig gekozen foto, niet gemaakt vanof de kante woar ie die wratte hebt zitten, mooie lichtinval, lachend, borst – soms borsten – vöaruut. Zelfs het niet hebben van een foto bie oe profiel zeg iets oaver oe.

Op Facebook kun ie ziene hoe erge flapuut iemand is (dét e een flapuut is stiet vaste, want hij zit op Facebook), een familiemens of partytijger, gezonde instelling of vake ziek. Twitter verrödt ok een hoop. Doar loat ie vake een mening achter. Nou, dan ben ie d’r zo achter hoe iemand is.

LinkedIn is een netwerk-netwerk: ie kunt ziene met wie iemand in contact is. Het gif vöaral ok an met wie iemand in contact wúl weane. Ik zelf accepteer ieder contactverzoek. Dus bouw ik onbewust mee an een netwerk van een ander woarmee die zich kan profilearen. (Of ik doar trouwens noe zo goed in passe…)

En toch lukt het mie ok op social media die earste klap een daalder weard te loaten weane. Iemand kan nog zo een mooie foto van zichzelf maken: de earste oogopslag vertelt mie toch de ware aard.

“Nou, ik heb een foto uut’ezöcht die precies vertelt wie ik benne”, zei een collega. Mar die had natuurlijk een profielfoto van zo as hij d’r graag uut wúl ziene!

Twee oefeningen öm te weten of oe earste indruk goed is:

1: Op een Facebookpagina van iene die ie niet zo goed kent, bepaal ie oe earste indruk. Volg doarnoa de tijdlijn. Dan merk ie det oe earste indruk ea’m niet juust leek, mar hoe mear tijdlijn, hoe dichter ie wear bie oe earste indruk uutkomt.

2: Op de Facebookpagina van een kennis herken ie gelieke wat die persoon van zich zelf vindt. Het duurt altied mar ea’m of tussendöar kump noar boa’m hoe betreffende persoon ok echt is.

Het werkt ok vöar oe zelf: bekiek oe eigen tijdlijn en ontdek wie ie echt bent!

Denne van Knöldert

Lees ook

Taart van de VVD voor Motion Milon

RAALTE – Marielle Nahuis van Motion Milon in Raalte werd afgelopen vrijdag, op de Dag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.