Home / archiefcentraal / cda tweede kamer wil geld kruispunt bos

cda tweede kamer wil geld kruispunt bos

Ook wil het Kamerlid dat de regering mogelijkheden zoekt om financieel bij te dragen aan een ongelijkvloerse kruising van het spoor met de N348 (kruispunt Bos). Helvert dient woensdag een motie in tijdens het plenair debat ‘Wegverkeer en verkeersveiligheid’.

“De N35 is van groot economisch belang. Het verbindt Twente met Zwolle. Daarnaast blijft Kruispunt Bos een zeer belangrijk knelpunt in de marsroute van de N35. Dit knooppunt heeft grote prioriteit binnen de provinciale voorstellen. Een ongelijkvloerse kruising van het spoor op de N348 en ongelijkvloerse kruising N35 bij kruispunt Bos zijn van groot belang om de intensivering treinverkeer spoorlijn Zwolle – Almelo en doorstroming autoverkeer op de N35 op te vangen. Voor Raalte is het ook erg belangrijk dat er een veilige verbinding komt voor met name verkeer tussen Raalte – Raalte Noord (met een nog geplande woningbouwuitbreiding van 500 woningen).”

Vorige week kwam Van Helvert op bezoek bij kruispunt Bos en bij hem was de noodzaak duidelijk om werk te maken van de N35. CDA spreekt de hoop en verwachting uit dat ook andere politieke partijen in de Tweede Kamer deze oproep ondersteunen, zodat er eindelijk beweging komt bij Raalte.

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.