cda bezorgd over verkeer linderte

CDA Raalte maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid rond basisschool de Linderte aan de Richterambtweg, fietsende kinderen van en naar Ivoor aan de Raarhoeksweg en de kruising Richterambtweg met de nieuwe straten Blankena en Venebrugge. De zorgen over de verkeersveiligheid zijn door basisschool de Linderte, ouders en buurt onder de aandacht gebracht van de fractie. “Inmiddels heb ik ook zelf gezien dat de verkeersstromen op genoemde plekken leiden tot ongewenste situaties voor met name de schoolgaande kinderen,” stelt Guus Temmink van de partij.

In 2012 is er een schoolzone geopend Op het wegdek voor de school is met grote letters ‘schoolzone’ te lezen, wat weggebruikers moet attenderen dat zij langs een school rijden en hun snelheid moeten aanpassen en wordt af en toe een DSI-bord (deze meet hoe hard je rijdt) geplaatst.

“Het is een 30 kilometer zone, maar de ervaring leert dat bij de school niet goed aan wordt gehouden. Maar ook het landbouwverkeer dat er langsrijdt, levert geregeld gevaarlijke situaties op. Ogenschijnlijk is er ook sprake van toegenomen sluipverkeer vanuit de richting Zwolle/Heino en Ommen.”

Temmink: “Gevaarlijke situaties levert deze hoge snelheid niet alleen bij de school op, maar ook bij Ivoor. In Ivoor is de Buitenschoolse opvang Koos gevestigd. Om deze te bereiken moeten kinderen over de Raarhoeksweg. Met name bij donker weer levert dit daar onoverzichtelijke situaties op. Daarnaast leveren de nieuwe kruisingen Richterambtweg met de straten Venebrugge en Blankena door de onduidelijkheid ook verkeersonveilige situaties op. Met name voor schoolgaand fietsverkeer vanuit de straten Schuilenburg, Arendshorst, Collendoorn en de wijk Franciscushof. “

Temmink: “Daarom heb ik vandaag het College van B&W oproepen op korte termijn onderzoek te doen naar mogelijkheden om de verkeersveiligheid in dat gebied te verbeteren. Door maatregelen te treffen hoop ik ongelukken te voorkomen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.