bv natuurlijk een doorstroomwaterverwarmer

‘‘Bij ’t Natuurlijk Huus komt een campinkje (kleinschalig kamperen) en bij dat campinkje hoort natuurlijk ook sanitair. In de toiletten worden net als bij ’t Natuurlijk Huus zelf, water, urine en ontlasting apart afgevoerd. Dat zorgt er voor dat ‘grijs water’ al bijna weer schoon is als het het huis verlaat, als je tenminste biologische af- en wasmiddelen gebruikt. Je slaat dan het verhaal van ‘zuinig met water om gaan’ toch een beetje over. Want als je niet vervuilt, hoef je er ook niet mee op te passen. Dat voorkomt ook ammoniakvorming en maakt van urine en ontlasting geen afvalstoffen voor in het riool, maar herbruikbare grondstoffen die bijvoorbeeld kunstmest onnodig maken. Als het over poep en pies gaat, wordt daar altijd een beetje lacherig om gedaan, maar in Zutphen staat zelfs een fabriek die urine verwerkt, dat ze bijvoorbeeld bij grote feestterreinen vandaan halen. 98 Procent daarvan is stikstof en fosfaat. Net als kunstmest.

Bij kleinschalig kamperen horen ook douches. En douches moeten warm water hebben. Omdat de sanitairruimte niet tegen ‘t Natuurlijk Huus is aangebouwd en omdat de camping slechts de helft van het jaar open is, was een boilervat niet rendabel en aansluiting op het warmwatersysteem van ’t Huus zelf ook niet echt efficiënt. [url=http://staging2.clage.nl/nl/index.php]Clage[/ur/] brengt speciaal voor dat soort situaties elektronische doorstroomwaterverwarmers op de markt. Het zijn apparaten die je kort bij de kraan kunt monteren en je hebt warm water op afroep. Je kunt de temperatuur afstellen op de doorstromer dus voor de campingdouche heb je dan alleen maar meer een drukknopje nodig. De doorstromers kunnen een douche aan, je hebt ook kleinere types die je onder een wastafel kunt hangen. En zie daar: je kunt overal warm water naar toe trekken.

Hoe dat energie technisch zit? De elektrische doorstroomwaterverwarmer verbruikt wel iets meer stroom, maar alleen in gebruik. Daarbuiten helemaal niet. En als je dan ook nog stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan is dat toch een natuurlijke oplossing die laat zien dat duurzaam en ecologisch ook gerust luxe kunnen zijn.’’

Wil je meer weten over de doorstroonwaterverwarmers of andere toepassingen die ’t Natuurlijk Huus een natuurlijk huis maken, kijk dan op staging2.hetnatuurlijkhuus.nl of stuur een mailtje naar info@hetnatuurlijkhuus.nl. Als je een vraag voor de BV Natuurlijk hebt of voor specifiek één van de ondernemers, stuur je vraag dan naar info@bvnatuurlijk.nl of kijk eens op staging2.bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.