booy ik ben geen wegloper

Go Ahead Eagles verloor zaterdagavond met 0-2 van Vitesse. Coach Foeke Booy vond dat zijn team verloor door persoonlijke fouten. Daarmee doelde de hoofdtrainer op de fouten voorafgaand aan de tegendoelpunten. Door de nederlaag wordt de druk op de coach nog groter. Boze supporters haalden verhaal voor de hoofdingang van de stadionmuren. Door al het tumult kon de persconferentie geen doorgang vinden.

“Voor de eerste goal hebben we zelf een hoekschop. Het mag nooit zo zijn dat dat de aanleiding is voor een tegendoelpunt. We probeerden een variant waarop we ook trainen. Maar er werd geprobeerd een korte combinatie aan te gaan die niet mogelijk is. Dan leg je de boel open en vraag je om problemen”, analyseert Booy. Die problemen kwamen er voor Eagles. Vitesse toonde geen medelijden en maakte direct 0-1. “Je weet dan dat we niet makkelijk scoren dus we sneden onszelf in de vingers en maakten het onszelf nog lastiger. En dan speel je ook nog eens tegen Vitesse.”

Toch hielden de Arnhemmers de thuisclub in leven door de 0-2 niet te scoren terwijl daar genoeg kansen voor waren. Booy en zijn mannen mochten dan ook lang hopen op een stunt. Zover kwam het echter niet. “Die 0-2 kwam veel te snel in de tweede helft. Dat was de nekkenbreker vanavond.” Volgens Booy een fout van goalie Mickey van der Hart. “Die tweede goal was een blunder. Zo’n fout mag je de keeper aanrekenen.”

Rustperiode

Volgende week speelt Eagles niet omdat er dan een interlandprogramma wordt afgewerkt. Rustig zal het rondom de club echter niet worden. De club verkeert in grote degradatiezorgen en dat beseft de coach ook. “Dit worden minder leuke weken dan normaal. Als je had gewonnen had het er allemaal anders uitgezien met een vrij weekend voor de deur”, blikt Booy vooruit. “Iedereen zat nu al aangeslagen in de kleedkamer. We hadden ons hier meer van voorgesteld.”

Door de nederlaag wordt de druk rondom Booy alsmaar groter. Er zijn supporters die eisen dat de coach wordt ontslagen. De trainer zelf hoopt dat hij zijn vak mag blijven uitoefenen. “Ik doe er alles aan. Ik ben strijdvaardig genoeg en geen wegloper. Laf kun je mij niet noemen. Maar ik snap de teleurstelling bij de supporters. Vijf wedstrijden op rij verliezen klinkt voor hun ook niet als muziek in de oren natuurlijk. Maar hoe dan ook we zullen dit moeten doorbreken. Is het niet rechtsom dan wel linksom. En die kansen zijn er nog.”

Onrust rondom de Adelaarshorst

Door al het tumult rondom de Adelaarshorst kon de persconferentie in gebouw Larenstein geen doorgang vinden. “Jammer dat dat niet mogelijk is”, liet Booy weten. “Je moet ook respect hebben voor je tegenstander. Zij zijn er ook nog die het verhaal willen doen. Ik voel het niet als bedreigend. Er is maar één iemand verantwoordelijk voor de resultaten en dat is de trainer. Daar loop ik niet voor weg. Dit soort dingen horen er bij als het minder gaat met de club.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.