booy houdt kaarten voor de borst

Go Ahead Eagles staat voor een cruciaal duel in de Eredivisie. Zaterdagavond treft de ploeg in Breda laagvlieger NAC. Coach Foeke Booy is aan het puzzelen geslagen om het perfecte aanvalsplan voor de dag te halen. Daarbij kan Booy geen beroep doen op middenvelder Sander Duits. Hij heeft te veel last van een bloeduitstorting onder zijn teennagel en kan niet spelen vanwege die blessure.

Door de afwezigheid van Duits valt er een gat op het middenveld van Go Ahead Eagles. Deniz Türüz lijkt de belangrijkste gegadigde om de positie van Duits over te nemen. Daardoor komt er op de linkerflank een plek vrij voor Jules Reimerink. Maar het kan ook zijn dat Lesly de Sa als linksbuiten start. Booy speelt normaliter open kaart wat betreft zijn opstelling. Voor dit belangrijke duel deed de oefenmeester echter geheimzinnig. Wellicht heeft hij een verrassing in petto. Hij zou bijvoorbeeld Schalk kunnen opstellen vanwege zijn verleden in Breda en daarbij spelende emoties. Ook zou hij Kolder op kunnen stellen om voor meer balvastigheid in het team te zorgen.

“Het plan ligt klaar. De opstelling maak ik morgen (zaterdag red.) bekend aan mijn spelers. Ik praat er vandaag met niemand over”, aldus Booy die vervolgens het belang van het duel bestempelde. “Cruciaal, we kunnen NAC op zeven punten achterstand zetten. Voor hun is het aanhaken of afvallen, voor ons is het wegwezen.”

Booy verwacht dat NAC zich ook bewust is van het allesbeslissende treffen. “We komen in een intimiderende atmosfeer terecht. Daarmee geven zij aan dat ze ook niets anders willen dan winnen. We kunnen dan twee dingen doen. Of de storm op ons af laten komen of daar zelf iets tegenover stellen. Ik ben meer voorstander van dat laatste.”

De trainer denkt dan ook geen seconde aan het verliezen van de wedstrijd. “Wij zijn zeker niet minder. Ik zie genoeg mogelijkheden. Maar het is essentieel dat we vertrouwen hebben aan de bal. Ik lig geen moment wakker omdat ik denk aan verliezen. Ik ben alleen maar bezig om er alles te doen voor de winst.” Hoe Booy dat morgen gaat aanpakken? “Simpel, gewoon één doelpunt meer maken dan zij.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.