blekkerhoek krijgt keurmerk veilige wijk

De wijk Blekkerhoek in Raalte heeft officieel het Politiekeurmerk Veilige Wijk gekregen. Om het certificaat te behalen moet zestig procent van de woningen en de hele omgeving in een wijk aan een fiks aantal voorwaarden voldoen.

Het behalen van het keurmerk wordt op maandag 30 maart gevierd. Dan plaatsen wethouder Wout Wagenmans van de gemeente Raalte en directeur Ed Penninks van SallandWonen om vier uur bij de hoek Blekstraat/Korenstraat het bord ‘Veilig Wonen’. Alle bewoners van de Blekkerhoek zijn uitgenodigd.

De certificeringsregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een instrument dat bijdraagt aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen en buurten en wijken. De kans dat een gelegenheidsinbreker de woningen links laat liggen, is bijvoorbeeld twee keer zo groot als deze voldoet aan de eisen. Ook nemen vandalisme en overlast in veilige wijken af.

Bij de herstructurering van Blekkerhoek, die in 2013 is afgerond, is rekening gehouden met de eisen die in het kader van het keurmerk gesteld worden. Het behalen van het certificaat is bijzonder omdat ook veel particuliere woningbezitters meegewerkt hebben.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.