beltetocht trekt 334 fietsers

De organisatoren, CRT Raalte en de activiteitencommissie van SV Nieuw Heeten, konden 334 rijders en rijdsters inschrijven, waaronder ongeveer 15 jeugdigen; een groep van 10 jeugdige ATB-ers reed de tocht onder begeleiding. De twee jongste bikers waren 7 jaar: Wout en Sam reden bijna 30 km! Deze jeugdbegeleiding werd mede mogelijk gemaakt via een sportstimuleringsfonds van de gemeente Raalte.

Dit jaar waren de weersvoorspellingen van Peter Kuipers Munnike (KNMI) oorzaak van een geringer aantal deelnemers: de verwachtingen waren erg nat, terwijl het allemaal meeviel. Op een enkele bui na bleef het droog en het parcours lag er prima bij.

Ook dit jaar konden de ATB-ers in een aantal zeer technische tracks hun kunnen tonen; niet iedereen lukte het daarbij het hele traject fietsend af te leggen. De pret was er echter niet minder om…

De organisatie onder leiding van Willie Vegterlo en Marjo ten Have roemt de grote inzet van de vrijwilligers: ruim 50 leden van beide clubs waren actief bij catering, uitpijlen en inschrijving. WR Bikes zorgde voor de technische ondersteuning. Een aantal verkeersregelaars zorgde ervoor dat oversteken en parkeren zonder problemen verliep. De EHBO hoefde gelukkig niet in actie te komen.

Het parcours werd mede mogelijk gemaakt door de medewerking van Staatsbosbeheer en enkele particuliere grondeigenaren. Volgend jaar wordt de Beltetocht weer begin maart gehouden: op zondag 6 maart 2016.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.