bel luiden voor gehandicapte leeftijdgenootjes

De leerlingen van de A.Bosschool trokken donderdag één minuut lang aan de bel en liepen een optocht waarbij zoveel mogelijk lawaai werd gemaakt. Allemaal om aandacht te vragen voor leeftijdsgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen.

Donderdag om 15.15 uur hadden de kinderen van de A.Bosschool zich verzameld op het plein. Gewapend met instrumenten en andere attributen om een minuut lang veel kabaal mee te maken. Zij werden hierbij ondersteund door een burgemeester Strien van de gemeente Olst-Wijhe. Ook de plaatselijke harmonie was aanwezig. Zij brachten versterking mee in de vorm van een grote hoeveelheid trommels en blaasinstrumenten. Na de toespraak van burgemeester Strien klonk het startsein voor 1 minuut oorverdovend lawaai. Vervolgens liepen alle kinderen van de school een lawaai optocht door het dorp om ook in de rest van Wesepe aandacht te vragen voor de actie.

Volgens het Liliane Fons zien twintig miljoen kinderen met een handicap nooit een klaslokaal van binnen. Ze kunnen niet naar school of worden geweigerd. Wouter de Waal, locatieleider van de A.Bosschool: “Het is vanzelfsprekend dat alle kinderen welkom zijn op onze school. Het is daarom moeilijk voor te stellen dat zoveel kinderen met een handicap in het buitenland geen onderwijs krijgen. Ieder kind heeft recht op onderwijs, daarom vragen we hier aandacht voor.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.