aspergemanifestatie omgedoopt tot festival

De aspergemanifestatie die ieder jaar op Den Alerdinck in Laag Zuthem werd gehouden, krijgt een opvolger. Op zondag 3 mei wordt het eerste Aspergefestival georganiseerd op het landgoed. Het thema van het Aspergefestival is ‘Culinair genieten op Den Alerdinck’.

Het Aspergefestival richt zich op een publiek dat zich tijdens het Aspergefestival culinair wil laten verrassen door heerlijke gerechtjes gepresenteerd door diverse restaurateurs uit de omgeving van Den Alerdinck.

Daarnaast kan de bezoeker diverse streekproducten kopen om mee te nemen naar huis, zoals wijnen, kazen, fruit en worst. Tenslotte wordt het aanbod compleet gemaakt met diverse stands met producten met een ‘culinaire link’, zoals olijfolies, serviezen en kruiden. Een compleet culinair dagje uit dus.

“We zijn nu in gesprek met diverse restaurants over de culinaire invulling van het Aspergefestival,” aldus Hans Snippe namens de organisatie. “Het publiek kan voor slechts 5 euro het Aspergefestival bezoeken en krijgt hiervoor ook een hapje aangeboden. Daarnaast kan men bij de verschillende restaurants kleine gerechtjes kopen tegen een schappelijke prijs. Door deze opzet kunnen de bezoekers verschillende bijzondere gerechtjes proeven en gaan uiteindelijk met een goed gevulde maag weer naar huis.”

De stands van de restaurants worden aangevuld met culinaire stands. “We willen de bezoeker culinaire inspiratie bieden,” aldus Aline Hofstee van Organisatiebureau Plan Effect. “Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan serviezen, kruiden, tapas, bijzondere broodsoorten en olijfolie.”

En hoe zit het met de weersafhankelijkheid? “Doordat we zowel het landhuis als het koetshuis inzetten bij het evenement, is het Aspergefestival deels overdekt en minder weersafhankelijk,” aldus Kees Blok namens Den Alerdinck. “Wij verwachten dan ook dat het Aspergefestival vele bezoekers trekt die een culinair dagje uit willen beleven op onze prachtige havezathe.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.