almar otten in de bokkers molle in olst

In het kader van de jaarlijkse “Genoeglijke middag aan de IJssel” werd op zondag 1 maart in de Bökkers Mölle in Olst een lezing gegeven door de Deventer auteur van historische thrillers Almar Otten.

Hij begon met een verhaal waarin hij het publiek op het verkeerde been leek te zetten door een bijzondere geschiedenis over zijn fictieve schrijverscarrière. Vervolgens gaf hij de aanwezigen een inkijk in de moeilijkheden die een aankomende schrijver tegenkomt op zijn pad. Eerst het schrijven van een verhaal, dat een literair geschoolde echtgenote goed gekeurd moet worden, dan het zorgen dat het manuscript ook nog uitgegeven gaat worden.

En heb je dan ook een uitgever die nog nieuw is in deze wereld: wat doe je dan met 2000 exemplaren van je eerste boek? Waar sla je die op en vooral : hoe krijg je die bij de boekhandels.

Inmiddels is Otten wel degelijk een bekende auteur geworden met goede waarderingen in de Vrij Nederland Thrillergids. Een nieuw boek van hem is in voorbereiding. Hierin spelen o.a. de moord op Olof Palme en de Koerden een rol.

Almar Otten is één van de genomineerden voor de publieksprijs in de categorie fictie van het Overijssels Boek van het jaar 2014, die op 4 maart wordt bekend gemaakt.

De “Genoeglijke middag aan de IJssel” wordt georganiseerd door het Nut, departement Olst-Deventer, Boekhandel Korten en de Bibliotheek Olst-Wijhe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.