Home / archiefcentraal / zowel overgoor als vriends niet op de bon

zowel overgoor als vriends niet op de bon

Er ontstond flink wat onduidelijkheid vorige week tijdens de IJsselderby. Go Ahead Eagles-middenvelder Sjoerd Overgoor beging een overtreding en dat vond scheidsrechter Makkelie een gele kaart waard. De leidsman toonde de gele kaart ook daadwerkelijk, maar na de wedstrijd werd bekend dat achter de naam van Overgoor geen gele prent stond genoteerd. In tegenstelling tot Overgoor stond er bij Bart Vriends wel een kaart genoteerd, terwijl Makkelie die nooit aan de verdediger gaf.

De vierde official had klaarblijkelijk de gele kaart toebedeeld aan de verkeerde persoon. Daardoor werd in verschillende media gesuggereerd dat Vriends op scherp zou staan, maar inmiddels is de fout van de ‘vierde man’ hersteld. Omdat de gele kaart volgens de regels niet alsnog naar Overgoor kon gaan, is de kaart helemaal geseponeerd. Vooral Overgoor komt dus goed weg, omdat hij een overtreding maakte die geel waard was.

Trainer Foeke Booy zag er de lol wel van in. “Sjoerd blijft lekker op nul gele kaarten staan dit seizoen en Bart staat niet op scherp.” De trainer bedacht er een grap omheen waardoor het even leek alsof de staf van Eagles voor dit handigheidje zorgde. “De vierde man was afgeleid door ons. Wij riepen met zijn allen “Bart, waarom doe je dat nou? Wat dom!” Even later vertelde de trainer dat dat niet waar was, maar het komt voor Eagles wel heel erg goed uit.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.