zaak tegen pec supporters uitgesteld

De rechter in Zwolle heeft de strafzaak tegen twee supporters van PEC Zwolle aangehouden omdat de camerabeelden van rellen, die tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in Deventer plaatsvonden, in het dossier ontbraken. Dat meldt RTV Oost.

De twee leden van supportersvereniging ‘038 Zwolle’ zouden tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead op 19 oktober vorig jaar openlijk geweld gepleegd hebben tegen een glazen afscheidingswand. De mannen werden aangehouden op basis van camerabeelden. Die beelden zijn niet terug te vinden in het dossier ondanks verwoede pogingen van de officier van justitie.

Omdat de twee supporters uit Zwolle en IJsselmuiden ontkennen zijn de camerabeelden onmisbaar voor de strafzaak. Het kostte de rechter in Zwolle dan ook weinig bedenktijd om te beslissen dat de strafzaak op deze manier niet door kan gaan. Het Openbaar Ministerie moet de beelden boven water krijgen voor de volgende zitting. Wanneer die is, dat is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de beelden in de zittingszaal bekeken zullen worden. Een van de politiemensen die de twee verdachten herkende zal dan ook aanwezig zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.