wie wordt de voorleeskampioen van 2015

De bieb houdt woensdag 11 februari de voorleeskampioenschappen van de gemeente Raalte in KBS De Linderte. Dit is een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De Raalter voorleeswedstrijd wordt gehouden in KBS de Linderte.

De wedstrijd is over twee dagdelen verdeeld, omdat veel basisscholen uit de gemeente zich hebben aangemeld. Dit jaar zijn er 15 schoolkampioenen die komen voorlezen. Twee van hen mogen door naar de regionale ronde in Olst.

De vijftien deelnemers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de allerbeste voorlezer uit de bus. De voorlezers mogen zelf bepalen uit welk kinderboek ze gaan voorlezen. Fragmenten worden voorgelezen uit boeken van bijvoorbeeld Carry Slee, Caja Cazemier en Jacques Vriens.

Jury

De juryleden zullen het net als ieder jaar, zeer moeilijk krijgen. Er wordt onder andere gelet op tempo, stemgebruik en contact met het publiek. De juryleden zijn: Karin de Graaff, Rens Turk, Gosse Hiemstra en Anneke Grit. De presentatie wordt gedaan door Leen van der Meiden.

Supporters

De supporters zijn er niet alleen voor de gezelligheid. Met spandoeken mogen zij hun kampioen zo goed mogelijk aanmoedigen.

Regionale ronde

De winnaars van 11 februari gaan, als de twee voorleeskampioenen van de gemeente Raalte, door naar de Regionale Voorleesronde op 3 maart in het Holstohus te Olst. Hierna volgt een provinciale finale en tot slot de landelijke finale.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.