verkeer arendshorst vast door bouwverkeer

“Veel inwoners waren er donderdag al bang voor en vrijdagochtend was het zover. Ze konden de wijk niet uit om naar hun werk te gaan. Er werd beton gestort in een aantal te bouwen woningen aan de Arendshorst.” dat laat een lid van de commissie Arendshorst-Collendoorn weten. Vrijdagmorgen stond het verkeer in de wijk muurvast.

“Alle cementwagens moesten, net als de bewoners, de wijk in en uit via de enige smalle inrit van de Arendshorst en Collendoorn. De smalle woonstraat was herhaaldelijk geblokkeerd, waardoor geen mens er in of uit kon.”

“Omdat de Commissie Arendshorst-Collendoorn hiervoor al vreesde, heeft ze de afgelopen week een brief gestuurd naar alle fractievoorzitters van politieke partijen in de gemeente Raalte. Hier ligt een taak voor de volksvertegenwoordigers. Er was een bouwweg beloofd, maar die komt er niet vanwege bezwaren vanuit de buurt, vanwege de kosten en omdat hij toch niet meer op tijd klaar kan zijn,” stelt de commissie. “De enige andere ontsluiting van de wijk is in 2013 afgesloten met betonblokken en dat heeft tot de nodige problemen in de wijk geleid. De gemeente wil deze te vroeg afgesloten bouwontsluiting om onduidelijke redenen niet heropenen.”

Een deel van de buurt is boos en verbijsterd en vindt dat er slecht voor hun veiligheid wordt gezorgd en slecht naar hen is geluisterd. Mogelijk wordt er maandagavond nog in de gemeenteraad over gesproken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.