verdaasdonk wint sukerbietenloop 2015

Jos Verdaasdonk uit Raalte en de Engelse Rachael Nathan hebben zondag de tweede editie van de Sukerbietenloop gewonnen. 241 deelnemers uit binnen- en buitenland deden mee aan de trailrun van 25 kilometer die was uitgezet in het natuurgebied rondom de Lemelerberg en de Archemerberg. De organisatie lag in handen van Team Sukerbiet uit Lemelerveld. Deze stichting zamelt geld in voor goede doelen door middel van het organiseren van sportieve activiteiten.

Om 12.30 uur gingen de deelnemers van start vanaf de nieuwe startlocatie Streekrestaurant De Vechtdalkok in Dalmsholte. Door de ligging ten opzichte van de Lemelerberg is de afstand over asfalt teruggebracht tot ongeveer één km. Het parcours lag er goed bij en de gevaarlijke punten waren duidelijk aangegeven door de vrijwilligers. Volgens de organisatie waren de deelnemers na afloop dan ook positief over het evenement en het uitdagende parcours.

Uitslagen

De 25km werd het snelst afgelegd door Jos Verdaasdonk uit Raalte in 1 uur en 31 minuten. Op de tweede plaats eindigde Jeroen Machielsen uit Nijverdal in 1:36 uur gevolgd door Mark Saathof eveneens uit Nijverdal in een tijd van 1:37uur.

Bij de dames was de Engelse Rachael Nathan de snelste in een tijd van 1 uur en 51 minuten, als tweede dame finishte Arenda Scherpenkate uit Bornerbroek in een tijd van 1:53 uur en als derde Jacobien Ruitenberg uit Kampen ook in 1:53 uur.

Jos Verdaasdonk en Rachael Nathan ontvingen een unieke hoofdprijs: een jaar lang zullen twee schapen naar hen worden genoemd. Als tegenprestatie voor het gebruik mogen maken van het natuurgebied, heeft Team Sukerbiet enkele schapen van Landschap Overijssel geadopteerd. Hiermee levert de stichting een bijdrage aan de instandhouding van de schaapskudde.

Kijk voor de foto’s en de uitslagen op staging2.teamsukerbiet.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.