vakmanschap skills talent voorronde

De Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers in vakmanschap. In tien verschillende vakrichtingen kunnen deelnemers laten zien wat ze in hun mars hebben. De tien vakrichtingen omvatten de breedte van het vmbo. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element. Daarnaast maken ze tijdens de finale deel uit van het provincieteam en werken ze samen met de andere vakrichtingen op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk.

De voorronde bij Landstede in Raalte is een provinciaal kampioenschap voor vmbo’ers die uitkomen in verschillende vakrichtingen. Zij namen het op tegen leerlingen van andere vmbo-scholen. De scholen die deelnamen zijn het Bonhoeffer College uit Enschede, AOC Oost uit Almelo, Scholingsboulevard uit Enschede, Pius X College uit Almelo, CSG Eekeringe uit Steenwijk, CSG Reggesteyn uit Nijverdal en CSG Reggesteyn uit Rijssen.

Mbo-studenten van verschillende Landstede opleidingen in Raalte organiseerden de voorronde. Aan het einde van de dag reikte onderwijswethouder Frank Niens de prijzen uit. In de categorie Media & Vormgeving won Scholingsboulevard, in de categorie Economie & Ondernemen won Bonhoeffer College en in de categorie Zorg & Welzijn won CSG Reggesteyn. De winnaars gaan naar de finale die half maart plaatsvindt in Zwolle.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.