tuinexpo luttenberg op volle toeren

Drie soorten blije gezichten: de organisatie van de Luttenbergse manege die op deze manier extra inkomsten genereert, de standhouders die niet anders dan tevreden konden zijn met de publieke belangstelling vrijdagavond en natuurlijk de honderden bezoekers die op maar liefst 88 uiteenlopende stands werden getrakteerd, waaronder zeven hoveniers.

Wat je op de tuinexpo kunt vinden? Alles wat met de tuin te maken heeft. Alles. Van architectuur tot plantjes, van zwembad tot barbecue, van afscheidingen tot kruiden, van… alles.

Wij buurten even bij Topgarden omdat Hilco Kragt van dat jonge bedrijf uit Heino een prachtige boomhut midden in de expo had opgebouwd. In twee bomen. Dus eerst had hij die bomen er neergezet, later daar een stevig plateau tussen gebouwd waar je op terecht kunt via een voorbeeldige trap, en toen er een Hans en Grietje huis op getimmerd. Tussen de bomen in. Je zou het haast jammer vinden dat de kinderen er na een jaar of vijf niet meer in spelen? “Niet erg”, weet Hilco, “we hebben gisteravond al met de bouwploeg op het terras gezeten met een biertje.” De hut is te koop. Van de expo mee te nemen.

En ook even bij Veldman Landbouwmechanisatie langs geweest. Die heeft een belangrijk deel van de stand ingericht met elektrische tuinapparatuur. Elektrische kettingzaag, elektrische en geheel automatische grasmaaiers, elektrische bosmaaiers, elektrische stenenknipper, zelfs een elektrische zitmaaier. “Steeds meer mensen zien het nut van elektrisch in. Schoner dan brandstof, je kunt het zelf opwekken met een zonnepaneel en groot voordeel: het maakt geen lawaai. Je kunt er dus gerust al heel vroeg in de ochtend ook binnen de bebouwde kom mee aan de slag,” aldus de mannen van Veldman.

Zaterdag (van 10 tot 22 uur), zondag (van 10 tot 18 uur) én maandag (van 10 tot 16 uur) is de beurs nog open. Met op maandag vooral gelegenheid voor zakenmensen onderling, maar ook voor de bewoners van de verzorgingshuizen in de regio. Die komen hier dan op de voor hen wat meer rustige momenten op af.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.