toch geen salland festival dit jaar

Direct nadat het Salland Festival eind vorig jaar haar vrijwilligers en gastgezinnen meedeelden dat het laatste Salland Festival al gevierd was, sprong Henk Veenendaal met een doorstartplan in het ontstane gat. De doorstart zou bescheiden van omvang maar groot qua potentie zijn. Hij vroeg ook de mensen achter Salland Festival mee te doen.

Niets leek een doorstart in de weg te staan. Op het gemeentehuis werden zelfs al gesprekken gevoerd voor ondersteunende subsidies. Maar in een artikel in de Raalter Koerier waarin Ralda en Strunk hun toekomst presenteerden, werd met geen woord over het Salland Festival gerept. Achter de schermen bleek het bestuur in gesprek over de manier waarop ze zich definitief zou opheffen. Dat is gisteren aan de vrijwilligers meegedeeld: Het oude bestuur blijft zitten tot 1 april en treedt daarna geheel af; Naam en goede eer wordt overgedragen aan het nieuwe initiatief; Alle vrijwilligers wordt gevraagd of ze verder willen als vrijwilliger; En ze krijgen op 7 maart een slotfeest aangeboden.

Het oude Salland Festival-bestuur over het nieuwe Festival: “Via de media heeft u wellicht al vernomen dat men het Salland Festival heeft “gered” en men door wil gaan met het festival. […]Echter het “Salland Festival” zal naar het zich laat aanzien niet meer het zelfde zijn. In de nieuwe opzet is er sprake van een culturele uitwisseling met twee of drie groepen. Grote voorstellingen op een vaste locatie zullen waarschijnlijk vanwege de daaraan verbonden kosten niet gehouden worden.”

Henk Veenendaal maakte dat van meet af aan ook bekend: De doorstart zou bescheiden van omvang maar groot qua potentie zijn. Maar de vier maanden die het oude bestuur nodig had zich op te heffen maakt dat de tijd tot juni – de Festivalmaand – te kort is voor een doorstart dit jaar. Dan beter maar in 2016 verder gaan met een goede basis en een gezonde organisatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.