tegendoelpunt knik in de wedstrijd

“We hadden hier drie punten moeten pakken om afstand te doen van de degradatiezone en dat is niet gelukt”, is Vriends duidelijk in zijn oordeel. “De nederlaag komt heel hard aan ondanks dat we goed begonnen aan de wedstrijd. De eerste helft speelden we precies zoals we het moesten aanpakken. We creëerden kansen, maar we maakten slechts één doelpunt. Tien minuten later krijg je het deksel al weer op je neus. Dat was het begin van de knik in de wedstrijd”, aldus de verdediger.

“De tweede helft wilden we Dordt weer gaan afjagen, maar zij gooiden het over een andere boeg”, doelt Vriends op het fysieke spel van de thuisploeg. “Daar hadden we zichtbaar meer moeite mee en ik merkte dat we de tweede helft meer en meer werden teruggedrongen. Dan moet je naar het einde toe een punt over de streep trekken.”

Dat lukte Eagles uiteindelijk niet omdat een van de kleinste spelers op het veld de 1-2 binnen kopte in blessuretijd. “Het was de zoveelste hoge bal of voorzet, dus we waren gewaarschuwd. Gewoon vreselijk dat we hem dan alsnog tegen krijgen.”

Stunt

Booy opperde onlangs dat zijn ploeg nog tien punten nodig heeft om directe handhaving veilig te stellen. Volgens Vriends is dat puntenaantal nog haalbaar in de komende negen wedstrijden. “We krijgen Heerenveen en Utrecht nog thuis en moeten nog op bezoek bij NAC. Het is zaak dat we tegen die ploegen punten pakken.” Mocht Eagles die drie wedstrijden winnen dan heeft het nog niet de benodigde tien punten behaald. “Maar wij gaan nog zorgen voor een stunt. Je hebt ieder seizoen een wedstrijd waarin je een topploeg verslaat. Misschien doen we dat volgende week wel”, sluit Vriends hoopvol af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.