taart voor vrijwilligers lindehoeve

Het is volgens D66 belangrijk dat deze mensen het respect krijgen dat ze verdienen voor het werk dat ze doen; eigenlijk worden deze mensen te weinig in het zonnetje gezet.

Het is daarom dat D66 in veel gemeenten in het land reeds vele jaren een vrijwilliger of een groep vrijwilligers rond Valentijnsdag een heuse Valentijnstaart overhandigt. Ook in Dalfsen heeft deze actie nu plaatsgevonden.

Lindehoeve

Namens de raadsfractie van D66 Dalfsen is op zaterdag 14 februari jl. een reusachtige taart aangeboden aan de vrijwilligers van natuurboerderij “Lindehoeve” in Dalfsen. Een welverdiend gebaar naar de ca. 25 vrijwilligers die onder aanvoering van hun voorzitter Dries Visser, van de natuurboerderij niet alleen een ontmoetingsplek hebben weten te maken, maar ook tot een educatief centrum voor kinderen en volwassenen.

Op de vraag wie of welke organisatie dit jaar in aanmerking zou kunnen komen voor de D66 Valentijns taart, stuurde ons jongste D66 lid, Sem Loggen als reactie: “Natuurboerderij “Lindehoeve” heeft een initiatief waarbij ze samen met scholen een educatief programma opzetten om kinderen actief biologie te leren, dit doen ze bijvoorbeeld door het planten van gewassen en krijgen kinderen een paar keer per jaar de groeistadia van een bloem te zien”

Deze motivatie raakt de kern van wat “Lindehoeve” probeert te zijn en wordt door de fractie van D66 als zeer waardevol beschouwd. Daarnaast waardeert de fractie de maatschappelijke betrokkenheid van de Stichting door cliënten van Philadelphia (mensen met een beperking) een zinvolle dagbesteding te bieden, waarbij de omgang en verzorging van dieren een positieve uitwerking hebben.

Voldoende reden om het bestuur en de vrijwilligers van “Lindehoeve” te verrassen en hen deze blijk van waardering over te brengen. De taart is uitgereikt door Mirjam Dijsselhof en Gerrit van Hofwegen, voor D66 Dalfsen de verkiesbare kandidaten op de lijst voor de Provinciale Staten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.