samenwerking vechtdal centraal en dalfsennet

DalfsenNet en Vechtdal Centraal zijn een hechte samenwerking aangegaan. Een typisch voorbeeld van 1+1=3, vinden beide partijen, die er direct aan toe voegen dat ze allebei zelfstandig verder gaan. De samenwerking is veelomvattend. Zo wordt bijvoorbeeld al het nieuws uitgewisseld. Vechtdal Centraal krijgt daardoor de kans dichter op het nieuws uit Dalfsen te zitten. DalfsenNet krijgt de mogelijkheid professioneel gemaakte achtergrondartikelen te publiceren.

Omdat DalfsenNet lokaal opereert en Vechtdal Centraal meer een regionale rol heeft, is er geen gevaar dat beide producten heel op elkaar gaan lijken. Dat wordt ook voorkomen doordat alles niet letterlijk overgenomen wordt, maar dat er naar elkaar doorverwezen wordt.

Robert Bril, bestuurslid van DalfsenNet: “In de praktijk werkten we al veel samen. Johan Bokma leverde al heel lang foto’s aan Vechtdal Centraal en de afgelopen tijd deed Henk Gerritsen dat ook. Maar we stonden ook regelmatig letterlijk naast elkaar om verslag uit te brengen. Dubbel werk. Nu gaan we deze samenwerking verder uitbreiden zodat we elkaar kunnen versterken.”

Krantenpagina

DalfsenNet krijgt een pagina tot haar beschikking in de weekkrant Vechtdal Centraal. Willy Schrijver, oprichter van DalfsenNet: “We hebben zoveel leuk nieuws. Het is gewoon lekker dat nog eens na te kunnen lezen en zeker voor mensen die nog niet over internet beschikken. Want die zijn er nog steeds. Ik kreeg daarom het idee om in samenwerking met een krant dat te publiceren. Straks kan dat in Vechtdal Centraal.”

In de praktijk zal DalfsenNet meer de leverancier zijn van het snelle nieuws, waarvoor je ook snel ter plekke moet zijn. Peter Ruiter, redacteur van Vechtdal Centraal: “De tijd die wij daar mee winnen, kunnen we steken in diepgang en duiding: achtergrondverhalen over zaken waar de lokale gemeenschap ook echt iets aan heeft. We werken volgens de filosofie van Civic Journalism. Dat gaat er vanuit dat het in je media gaat over wat de burger belangrijk vindt. Voor politiek en journalisten moet die agenda leidend zijn. Als burgers vragen hebben over hun eigen leefomgeving, moet je die vraag net zo lang bij de beslissers van de maatschappij neerleggen tot er een fatsoenlijk antwoord gegeven is. Als de burger ziet dat dit effect heeft, zal hij zich steeds meer met zijn eigen leefomgeving gaan bemoeien. Waardoor je volgens Civic Journalism uiteindelijk een burger krijgt die meer en meer verantwoordelijkheid voor zijn eigen leefomgeving neemt.”

Simone van Driessen is Media-adviseur voor Vechtdal Centraal: “Ook ondernemers zullen hun vruchten plukken van de samenwerking. Voor hen ontstaat een sluitend systeem om in een keer alle doelgroepen te bereiken. Want de samenwerking levert site-, Facebook- en andere Social Media-, krant- en Magazine-mogelijkheden op. Ook hier trekken we verder samen op.”

Achter de schermen loopt de samenwerking al. Vanaf deze week wordt die ook meer zichtbaar wegens de krantenpagina van DalfsenNet in Vechtdal Centraal en het doorlinken naar elkaars site.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.