Home / archiefcentraal / rov wil van betaald parkeren af

rov wil van betaald parkeren af

De afgelopen periode hebben gemeente, ROV en ondernemers een aantal keren met elkaar om tafel gezeten om oplossingen te bedenken voor de problemen in Raalte. “Dat centrumplan moet eerst naar de gemeenteraad en daarna moet het onderdeel van het beleid worden”, laat Reimert weten.”

Een onderdeel van dat beleid is het betaald parkeren afschaffen. “De politiek moet meer doen, als je geen historische en culturele aantrekkingskracht in het centrum hebt dan moet je het op een andere manier proberen. Het betaald parkeren afschaffen is een belangrijk onderdeel van het centrumplan”, zegt Reimert.

“Het ROV staat bekend om de vele activiteiten die het organiseert in het centrum. We willen graag nog meer organiseren maar daar hebben we op dit moment de centen nog niet voor. We willen daarom een ondernemingsfonds starten. Daar zijn we al druk mee bezig”, vertelt Reimert.

Een aantal winkeliers in Raalte vindt dat webshops veel van hun klandizie afpakken. Onzin volgens Reimert. “Webshops pikken wat af, maar lang niet alles hoor. Als je op nul begint en je maakt iets winst dan heb je al een groei. Dat is op dit moment met webshops zo. Daar moeten we ons niet door laten beïnvloeden.”

“Mensen moeten niet zo negatief zijn. Ik heb liever dat ze wat ondernemen. Dat de gemeente niet stilzwijgend toekijkt. De zon gaat vanzelf weer schijnen, als we met z’n allen de schouders eronder zetten,” besluit Reimert.

Lees ook

Zomerspaaractie Dierckxsens ook groot succes

RAALTE – De zomerspaaractie van Dierckxsens mooivoormannen in Raalte is weer een succes. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.