Home / archiefcentraal / ronald schiphorst biljartkampioen in ommen

ronald schiphorst biljartkampioen in ommen

Het tweede Open Ommer Biljartkampioenschap zit er alweer op. De finale werd gespeeld door de matadoren Jan Schiphorst, Ronald Schiphorst, Frans van de Boon en Wesley Vos. Een maanden durende wedstrijdperiode ging aan deze selectie vooraf.

De eerste partij tussen vader en zoon Schiphorst werd een afgetekende overwinning voor zoon Ronald, die van de vader geen biljartspaan heel hield. Alles ging hem mis. Gesterkt door het medeleven dat duidelijk kenbaar gemaakt werd, dus op deze wijze hem bedachtzaam naar de slachtbank te verwijzen, heeft hij op een slimme manier de finale bereikt. Want het ging daardoor alleen maar slechter met het slachtoffer. Vader restte nog het wachten op het brons-gevecht.

De tweede partij werd een regelrecht horrorscenario, waarbij de winst aanvankelijk leek te gaan naar Wesley, met op gepaste afstand Frans. Maar door een lange serie van Frans werd de partij uiteindelijk toch nog in het voordeel van Frans beslist. De spanning werd Wesley ogenschijnlijk iets te veel. Weer een getergde brons-kandidaat.

Daaropvolgend stond het grote brons-gevecht op de rol. Wie was het meest geplaagd door zijn eerste wedstrijd? De grote spanning was er ondertussen van af…en Wesley won de partij in 13 beurten. Een zeldzaamheid in zijn klasse. Brons gewonnen. Klasse.

Toen kwam de finalepartij. Ronald (18) moest het opnemen tegen Frans (39). Weer een thriller van de eerste orde. Na een moeilijk begin, kwam Ronald op stoom, en wist lange tijd Frans ver achter zich te houden. Enkele punten voor de streep voor Ronald, lag Frans nog 19 punten achter. Zelfs meer punten dan wat Ronald in het totaal zou moeten maken. Een hachelijke situatie, want ook bij Ronald gierden de zenuwen door het lichaam. Stilte ten top. Er werden caramboles gemist, waar bij een wereldtopper Billiard Artistique het zweet zou uitbreken. Maar Ronald lukte het. Mis! Frans kwam met een lange serie knap dichtbij. Allebei nog 1 carambole te gaan….De spanning was tot in Dedemsvaart voelbaar. Een laatste poging voor Ronald lukte uiteindelijk. En in de partij met gelijkmakende beurt had Frans nog steeds de kans. Helaas voor Frans, de acquitstoot werd gemist. Ronald wordt Kampioen 2e Open Ommer kampioenschap Biljart, Libre 2015.

Tweede plaats: Frans van de Boon,

Derde plaats : Wesley Vos.

Vierde Plaats : Jan Schiphorst

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.