rohda slachtoffert doelman tepperik

Het nieuws dat clubman Ruben Tepperik op de bank moet gaan plaatsnemen en vervangen wordt door Jens Veldwachter zal vele tongen hebben losgemaakt bij Rohda Raalte. Trainer Martin Drent heeft deze keuze afgelopen week toegelicht aan beide doelmannen.

‘’Aan het begin van het seizoen had ik nog het idee dat Ruben wat verder was dan Jens. Maar inmiddels heb ik dat gevoel niet meer. Daarom heb ik een keuze gemaakt met in het achterhoofd de toekomst van beide jongens bij de vereniging.’’

Voor Jens Veldwachter, de jongste van de twee keepers, was het natuurlijk geweldig nieuws. ‘’Jens is al jaren reservedoelman bij Rohda en dat heeft hij altijd fantastisch ingevuld. Nu krijgt hij zijn kans en daar is hij blij mee,’’ aldus Drent.

Het maken van de keuze was geen makkelijke voor de trainer. ‘’Ruben is al jaren eerste doelman bij Rohda. Het is een op en top sportman, én een echte clubman. Een jonge waar ik veel respect voor heb. Ruben kan nog zeker drie jaar mee op hoofdklasse niveua. Daarom was het maken van deze keuze erg moeilijk,’’ zegt Drent.

De trainer heeft gehandeld met in het achterhoofd de toekomst van beide jongens bij Rohda Raalte. ‘’Jens is de jongste, zijn toekomst is eerste doelman zijn bij Rohda Raalte. Ruben hebben we een aanbieding gedaan om keeperstrainer te worden bij Rohda. Ik hoop dat hij vanaf volgend seizoen mijn collega is.’’

Je zou bijna vergeten dat Rohda inmiddels aan een slechte reeks bezig is. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Martin Drent nog bij laagvlieger NEC. ‘’Wat dat betreft zijn we aan een uniek seizoen bezig. Het was lang geleden dat Rohda een periode pakte, maar zo vaak op rij niet winnen is ook nog niet voorgekomen. Daar baal ik van als trainer.’’

Doelstelling van Rohda is om dit seizoen in de top vier te eindigen. Inmiddels is de ploeg afgezakt naar een vijfde plaats en heeft het zes punten minder dan koploper SWZ Boso Sneek. ‘’We mogen geen steek meer laten vallen. Maar de druk wordt wel steeds groter. Het vertrouwen kan alleen terugkeren als we een wedstrijd winnen. Dat we nu tegen de nummer drie spelen maakt niets uit. Het is lastig om van iedere tegenstander te winnen op dit moment,’’ geeft Drent aan.

Ondanks de negatieve resultaten heeft de trainer nog alle vertrouwen in zijn selectie. ‘’De coach van NEC gaf aan dat bij een kampioensploeg had gezien in ons. En eerlijk gezegd hadden we ook gewoon moeten winnen. Maar we scoren te weinig. Gaan we dat weer doen dan kan het erg snel weer anders zijn. Dat is het mooie aan voetbal, binnen een week kan alles anders zijn.’’

Rohda Raalte – RKHVV begint aanstaande zondag om 14.00 uur op sportpark Tijenraan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.