rohda raalte 56ste in top200 amateurvoetbal

Rohda Raalte staat in de top 100 van de ‘beste’ amateurvoetbalclubs van Nederland. Vakblad De Voetbaltrainer stelde onlangs de Top200 op, op basis van het competitieniveau van het eerste team en de jeugdselecties. Rohda bezet plaats 56.

“We hebben gekeken naar het competitieniveau van acht jeugdteams: A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2 en het eerste team”, aldus het de makers van het vakblad. Vorig jaar werd de eerste Top200 op deze manier opgesteld. “We hebben besloten hier een vervolg aan gegeven en de tweede Top200 is hiermee een feit.”

Bij het samenstellen van de lijst kregen de clubs punten toebedeeld voor de klasse waarin de onderzochte teams speelden. Hoe hoger de klasse, hoe lager het aantal punten. AFC uit Amsterdam had aan het einde van de rit het minste aantal punten (26), wat een eerste plek op de ranglijst betekent. Ter vergelijking: Rohda had in totaal 53 punten.

De volledige Top200 vind je in de bijlage.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.