rode kaart helpt marienheem aan punt

Mariënheem heeft in klasse 5A niet gewonnen van La Première, het werd 1-1. Voor aanvang bezette Mariënheem de derde positie op de ranglijst. La Première heeft onlangs vijf punten in mindering gekregen door de ongeregeldheden na afloop van de uitwedstrijd tegen Nieuw Heeten. Het stond hierdoor op de zevende positie.

De thuisploeg begon de wedstrijd zeer matig. Het was de ploeg uit Almelo die het spel maakte. Mariënheem had het vooral lastig tegen de zeer behendige spelers van La Première. Na een half uur kwam er de verdiende voorsprong voor de bezoekers, 0-1. Dit bleek tevens de ruststand.

Trainer Sander Brinkman was totaal niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg en besloot om in de rust al twee maal te wisselen. Dit bleek een gouden zet, want één van de invallers ging alleen op de keeper af en de sluitpost van La Première beging een forse overtreding. Op deze charge stond maar één straf en dat was de rode kaart. Tegen tien man kreeg Mariënheem de grip op de wedstrijd weer in handen en het scoorde dan ook via Remy Velderman, 1-1. Ondanks dat La Première een man minder had, werd het nog zeer gevaarlijk via snelle counters. Mariënheem kreeg in de allerlaatste minuut nog een enorme kans op de overwinning, maar dit qua spelbeeld niet verdiend geweest en deze kans werd dan ook niet verzilverd.

Trainer Sander Brinkman was tevreden met een punt. “De eerste helft was van onze kant echt heel slecht. La Première liet zien dat het eigenlijk één van de beste ploegen van deze competitie is. De rode kaart kwam ons erg goed uit en dat was ook de reden dat we nog een punt konden redden. Uiteindelijk hadden we het nog beter uit moeten spelen en hadden we kunnen winnen, maar we moeten nu blij zijn met een punt.”

Mariënheem heeft de tijd om aan het spel te werken, want het speelt pas op 1 maart weer. Dan staat de thuiswedstrijd tegen koploper Heracles avc op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.